4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Recensies
 Films
 Bad Company

Note: You must be registered in order to post a reply.

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Raymond Posted - 12 Nov 2002 : 17:56:39
Weer zo'n film die met veel vertoon werd geadverteerd op de TV, etc. ten tijde dat hij in de bios uitkwam. Ga wel naar de bios, maar eigenlijk alleen voor films die me zeer aanspreken. Dat deed deze niet, maar nu lag hij in de videotheek, dus maar gehuurd.

De film gaat over een CIA operatie onder leiding van Gaylord Oaks (door Anthony Hopkins), die ondersteunt wordt door o.a. Kevin Pope (door Chris Rock), die als undercover genaamd Michael Turner werkt bij het kopen van een kernwapen van de russische mafia. Kevin wordt echter vermoord door conurrenten. De deal is echter nog niet gedaan, en de CIA gaat op zoek naar zijn tweelingbroer Jake Hayes, die zijn plaats moet innemen. Jake Hayes is alleen een man van de straat in New York en weet niets van de CIA en zijn broer. Hij moet dus opegeleid worden in 9 dagen.

De door Joel Schumacher geregisseerde film is er dus een van het 13 in een dozijn actieverhalen, zoals de meeste van producent Jerry Bruckheimer zijn, en stelt op zich niet al te veel voor. Het script rammelt aan alle kanten, maar wat wil je ook anders (zeker na het lezen van de inhoud hierboven)...daar is het de film niet voor. Acteerwerk van Hopkins is zo zo. In ieder geval ken ik hem van veel betere rollen, maar met name personages die hij speelt (in ieder geval geen schietgrage CIA-pief). Chris Rock verzorgt de meeste humor in de film, en alhoewel de fameuze "Does it play DVDs? No it's a nuclear device. Yeah, but does it play DVDs' uit de film is gehaald (in ieder geval op de DVD), ook dat is maar zo zo en mixt maar moeilijk met de rest van de film. De scene waarin hij de kernbom test, en de test verklaart aan de hand van allerlei basketball spelers is gewoon zielig. Alsof de Russen niet weten wie Shaquille O'Neal is. Nou ja enniewee, best leuk avondje vermaak zolang je niet te veel nadenkt.

Score: 6,5

PS. De openings musical score van de film is wel erg mooi (heb ik een paar keer gedraaid). En de geluidstrack, eveneens in DTS, is over het algemeen goed gemixed.