4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Recensies
 Films
 The Way of the Gun

Note: You must be registered in order to post a reply.

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Raymond Posted - 13 Nov 2002 : 13:44:53
Ga nog wel eens naar een andere videotheek, en daar hadden ze deze liggen. Had hem van de week al gezien, maar nu pas review. Te druk, nu ook, maar moest even wat anders.

De film gaat over twee gasten, Mr. Longbaugh (door Benicio del Toro) and Mr. Parker (door Ryan Philippe), die ervan uitgaan dat je door netjes te leven nooit het ultieme beriekt. Derhalve, bij een spermadonatietoko (hoe heet zoiets trouwens??), plannen ze de gijzeling van een vrouw, Robin (Door Juliette Lewis), die zwanger is van een baby, maar daarmee een surrogaatmoeder is voor Chidduck, een big boss wiens vrouw geen baby wil dragen. Perfecte gijzeling dus, en ze vragen 15 miljoen.

Dit verhaaltje vertelt eigenlijk niet zoveel over de film, alleen de kern, omdat er vrij veel op de zijpaden gebeurt. Zo hebben we nog Joe Sarno (door James Caan), die als bagman en ejudicator (nieuwe termen) van Chidduck zijn erg smerige klusjes opknapt. Dan zijn er nog de twee bodyguards van Robin, het huis van Chidduck, etc. etc. De regie en script is van Christopher McQuarrie, die ook The Usual Suspects heeft gedaan. Ergens heeft de film daar wel wat van weg, qua beelden, sfeer en taal, maar hij is bij lange na niet zo sterk. Qua genre en stijl schaart de film zich verder in het rijtje Snatch, Pulp Fiction, Things to do in Denver when You're dead, dat soort films. Maar ook het niveau van die films wordt niet gehaald of zo.
Acteerwerk van Del Toro was wel weer erg goed. Dat gold eveneens voor James Caan, maar ja, James Caan is te gek. Philippe viel me wat tegen.

Samenvattend, leuk avondje, leuke film.

Score: 7+Edited by - Raymond on 13/11/2002 13:47:27