4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 Terrorisme

Note: You must be registered in order to post a reply.

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Henri Posted - 11 Sep 2001 : 21:24:17
Het woord zegt het al: Terror.

Iedereen zal het wel op zijn manier ervaren hebben. Het begon met een klein mailtje, toen het nieuws, nieuwssites in Amerika onbereikbaar.

Ik kreeg kippevel en ik voelde hoe de gebeurtenissen een diepe indruk op me maakten. Mijn half zussie woont in Amerika en zei dat zelfs alle winkels dicht gingen en dat het hele dagelijkse leven in Minneapolis stopte (en dat ligt ruim 1500 km van New York vandaan).

Om je een idee van Amerika te geven: Donkere kinderen die er maar enigzins uitzagen alsof ze uit het midden oosten kwamen zijn als eerste naar huis gestuurd op school. Op scholen werden de beelden uitgezonden dat er mensen uit vluchtelingen kampen op straat zaten te juigen toen ze het nieuws hoorden. Meteen is iedereen die van buitenlandse afkomst lijkt soort van verdacht.

Nederlands zijn erg nuchter, Amerikanen zijn dat een stuk minder. Ik ben benieuwd wat voor een staart dit verhaal gaat krijgen. Ik voel me beroerd voor al die getroffen mensen en daar weer de familie en vrienden van.

Het relativeerd mijn problemen weer, maar geeft toch geen verlichting. Ik probeer haat te ondrukken. Zij is de voedingsbodem van deze zinloze acties. Wat kan deze actie nou voor een voordeel bieden? Wat kan in godsnaam nu het gewin hiervan zijn?? Er zit niets constructiefs in. Niets opbouwends. Zelfs een 'klassieke' oorlog heeft in zekere zin een doel, en die is niet vernietiging!

Wat zal er veranderen?