4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Algemeen 4xs
 Leon
 16 Maart 2009: Vinger Stuk? Nieuwe kopen!

Note: You must be registered in order to post a reply.

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Henri Posted - 16 Mar 2009 : 11:06:28
Ik heb al een tijdje niet geschreven in het dagboek van Leon terwijl we genoeg meemaken. Meestal schrijf ik dan wel in mijn dagboek, maar dat gaat over van alles. Dit gaat over mijn engeltje Leon.

We hebben de laatste tijd veel lol met hem. Hij is best zelfstandig in zijn spelen en als ie nu ’s nachts gewoon door zou slapen en niet 1,2 of 3 keer per nacht wakker zijn worden, dan hadden we helemaal niets te klagen meer gehad. Met zijn leeftijd groeien ook zijn streken. Bewust jokken is daar één van. En als je hem dan met de feite confronteert dan kijkt hij eerst even weg, om daarna schuldbewust en vreselijk ondeugend te glimlachen.

Ik ben geen bikkel, Cindy ook niet en het zal je dus niet verbazen dat Leon ook behoorlijk te aandacht op kan eisen als hij iets heeft. Als hij struikelt geeft ie over het algemeen geen sjoege, maar vanochtend had hij een (heel) klein wondje op zijn duim en Cindy wilde dat ik er een pleister op plakte. Daarvoor had Leon zijn wondje al laten zien aan Cindy met de mededeling dat zijn vinger stuk was. Dat vulde hij overigens aan met de vraag of we een nieuwe zouden kopen. Ehh, nee dus. Zo werkt dat niet. En in mijn achterhoofd herinner ik mij dat we (we = Mika en ik in Australië) een briljante aflevering van de Simpsons hadden gezien waarbij Homer aan hulpverleners vraagt of zijn armen terug zullen groeien nadat ze zijn afgezaagd.

Leon kreeg in ieder geval een mooie pleister en kon meteen zijn duim niet meer gebruiken. Althans, dat dacht hij. Zelfs het rijden met de blokkenkar deed hij met één hand en als hij zich op de grond liet vallen zorgde hij dat zijn pleister hand de grond niet raakte…. Erg vermakelijk.

Leon kan soms in gezelschap weinig zeggen. Zelfs de op de crèche hadden ze zich er een beetje druk over gemaakt. Maar dat is schijn. Als hij zin heeft praat hij honderduit en ik merk dat hij steeds meer verbanden tussen dingen legt. Laatst stond Cindy voor de brievenbus en vroeg Leon of hij de brief wilde posten. Daarop zijn Leon: Dat is te hoog voor mij. Of dan zegt hij: Mammaatje is een klein vrouwtje. Mammaatje kan niet bij de poedersuiker.

Hij is zich er ook van bewust dat de baby bijna uit mamma’s buik komt. Ik heb verteld dat als het warm wordt en de blaadjes aan de bomen komen, dat dan de baby komt. Elke dag bestudeerd hij de bomen om te kijken of er al blaadjes aanzitten. Over bomen gesproken. Dit weekend had ik zin in actie en begon ik met snoeien door de lauriers achter het tuinhuisje om te zagen. Dat was een behoorlijke berg en een leuke lichamelijke oefening. Cindy werd zo enthousiast dat ik meteen ook een andere grote boom moest omzagen. Ook dat ging erg goed. Toen moest ik de rommel opruimen…. En zo werd het een harde werkdag! Twee grote boedelbakken vol en uiteraard was ik alleen omdat ik niemand gevraagd had. Niettemin was ik erg tevreden met mezelf. Door het gezonder eten, klimmen en fietsen is mijn lichaam best wel in vorm gekomen en dat voelt heerlijk! De hele dag hard gewerkt en geen centje pijn.
Henri

~~~~
Darkness cannot drive out darkness;
only light can do that.
Hate cannot drive out hate;
only love can do that.