4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Recensies
 Muziek - Albums
 Kosheen - Resist

Note: You must be registered in order to post a reply.

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Raymond Posted - 10 Jul 2001 : 14:17:20
Okay dan, nummer 2.

Kosheen - ResistLabel: MokshaRecordings (BMG)
Release Date: 29 juni 2001

Het eerste album van Kosheen (Sian Evans, Darren Berle, Markee Morrison) heeft lang op zich laten wachten. Na het horen van de promo CD, keek ik er zelf gespannen naar uit. In eerste instantie was Februari 2001 gepland, daarna werd het april, toen mei, en het is eind juni geworden.

Maar het was het wachten waard. De 11 tracks op de promo zijn uitgebreid naar 17, en de 6 extra tracks behoren tot beste van de CD.

We kennen Drum'n'Bass stel Kosheen allemaal van hun hits, zoals het succesvolle 'Hide U', 'Catch' en de huidige top 100 plaat '(Slip & Slide) Suicide', die allen vertegenwoordigd zijn aan het begin van het album (#2, #3, #6).

De plaat is duidelijk Drum'n'Bass, maar niet zoals dat van LTJ Bukem of Photek. Er zijn duidelijk elementen van Rock te herkennen de stem van Sian is wat dat betreft ook uniek.

Tracks 4 ('Cover') en 5 ('Harder') zijn twee lekkere tussenplaten die voortborduren op hetzelfde stramien als hun hits.
Het hoogtepunt van de plaat vormen mijns inziens tracks 7 tot en met 10, waarvan nrs 7,8 en 10 nieuw zijn tov. de promo. 'Empty Skies' (#7) is een heerlijke ritmische plaat met een prachtige stem van Sian, die gevolg wordt door 'I want it All' dat weer wat rustiger is. Track 9, de titel-plaat 'resist', is weer wat sneller en is samen met 'Empty Skies' mijn favoriet. 'Repeat to Fade' is weer wat rustiger, enop die manier golven we op en neer. Heel mooi gedaan deze samenstelling.

Deze platen worden gevolgd door weer wat mindere platen zoals 'Hungry', wat een beetje een Eurythmics sound heeft, en 'Face in the Crowd' dat een sample bevat van Mike Oldfield.
Tracks 14 t/m 16 zijn de meer innovatieve tracks, die ook niet op de promo te vinden waren. Ze zijn duidelijk anders, meer traditioneel Drum'n'Bass, en liggen niet echt in lijn met de andere platen. De afsluiter 'Gone' (#17) is weer een beste, die aansluit op de eerste platen van de CD.

Het album bevat geen remixen, zoals we dat van veel Danceplaten gewend zijn. Wel jammer dat de 'greyed out vocal edit' van Catch niet te vinden is op de plaat. Maar er is al een DJ Edition uit van al hun CD-singles. We missen dus niets, en die 17 verschillende tracks maken een hoop goed.

Ook goed om te zien dat de scheiding van A&R (artist & repertoire) en recording aan de ene kant (Moksha), en productie aan de andere (BMG) tot een zeer goede plaat heeft geleid. Alhoewel de trend dat alles door een bedrijf gedaan wordt al lang zijn intrede heeft gedaan, blijkt het traditionele concept nog steeds te werken.

Samenvattend: te gekke plaat.

Score: 9

www.kosheen.com

Edited by - Raymond on 13/02/2003 17:03:16