4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Recensies
 Muziek - Albums
 Nikka Costa - Everybody got their Something

Note: You must be registered in order to post a reply.

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Raymond Posted - 10 Jul 2001 : 14:39:29
De laatste van vandaag. Pff.

Nikka Costa - Everybody got their SomethingLabel: Virgin
Release date: 25 mei 2001

Alhoewel haar eerste hit 'Like a Feather', die gebruikt werd in een reclame en momenteel in de Nederlandse tip-parade staat, de ronde heeft gedaan op MTV, is Nikka Costa een onbekende voor velen. Voor degenen die haar niet kennen, leer haar kennen, want het is prachtig.

De tot peetdochter van Frank Sinatra gemaakte zangeres werkte al op 5 jarige leeftijd samen met grootheden als Paul Anka en Sly Stone. En zingen kan ze! Wow. Heel gevarieerd en van alle markten thuis.
De stijl is een beetje een mix van R&B en rock, en haar eerste album opent risicovrij met 'Like a Feather' (de clip BTW is minder goed, want ze doet zich daar voor als een of andere sexy diva, wat ze dus niet is... maar goed smaken verschillen ). Gelijk erna krijg je 1 van de 2 beste platen van de CD om je oren: 'So I have for You'. Dit luister je gewoon weg, en kan je een aantal keer achter elkaar doen. Prachtig. De andere is de afsluiter van het album en heet 'Corners of my Mind' (#12), en is van hetzelfde kaliber.

Track 3, 'Tug of War', lijkt op track 1 en is lekker apart. Deze plaat wordt gevolgd door de titelplaat 'Everybody got their something', en dat is duidelijk te horen; loopt als een speer en lekker punchy. Track 7, 'Hope it felt Good' is van hetzelfde kaliber: iets sneller, heel krachtig en punchy bassen. Hier zijn ook tal van instrumenten van stal gehaald: saxofoon, trompet, clavinet, gitaar, drums, etc. (kan iemand me BTW vertellen wat voor instrument een 'mini moog' is? )

Tracks 5, 8, 10 en 11 zijn balladsongs, waarvan nrs. 5 (' Nothing') en 11 ('Push & Pull) er nog uitspringen, maar de andere twee , 'Some kind of Beautiful' (#8) en 'Just Because' (#10), duidelijk de mindere platen zijn. Wel mooie teksten maar dat geld eigenlijk voor het gros van de songs op dit album.

Opmerkelijk zijn de intermezzo's 'Nikka What?' (#6), met rap, en 'Nikka Who?' (#9), met de stem van een heel jonge Nikka (of ze daar 5 was weet ik niet, maar zou best kunnen).

Heel mooie plaat dus, die omwille van de variatie die aanwezig is in termen van stem, instrumenten (naast de genoemde instrumenten bij hope it felt good, wordt er ook gebruik gemaakt van xylofoons, mellotrons, acoustische gitaren, etc.) en songs, niet zal gaan vervelen. Mooie compositie ook. De pieken op het begin (#2), halverwege (#7) en op het einde (#12). Daar tussenin in het begin de wat bekendere en aparte platen, en aan het einde de wat meer balladachtige songs. Climax, anticlimax, climax, etc.

Score: 9 1/2

Edited by - Raymond on 13/02/2003 17:02:00