4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Recensies
 Films
 Insomnia

Note: You must be registered in order to post a reply.

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Henri Posted - 06 Nov 2002 : 10:46:39
Gisteren met Ray naar de film geweest.

Insomnia gaat over een inspecteur (Al Pacino) die van het drukke LA naar Alaska moet om een moord op te lossen. Hij komt daar aan met zijn partner en zijn mede naar Alaska gegaan om het resultaat van een intern onderzoek af te wachten.

Al Pacino is een doorgewinterde agent die al snel de moord op lijkt te lossen. Maar dan schiet uit per ongeluk zijn partner dood. Anyway, het standaard politieverhaal.
In Alaska is het zomer, en ondanks dat het er niet erg warm wordt (je ziet prachtige ruige natuur, bergen, gletsjers en sneeuw), blijft het ook nog eens de hele nacht ligt. En dat zet de biologische klok van Al op zijn kop. Samen met zijn gevoel van het doodschieten van zijn partner zorgt dat voor slapeloosheid. En wie geen slaap krijgt, zal het zwaar krijgen te verduren.

De rest van het verhaal zal ik niet vertellen, maar ik heb genoten van de film. Niet voor het verhaal en het script, deze zijn niet bijster bijzonder, maar het acteren van de zeer goede acteurs was erg aangenaam (okee, ik ben een grote Al Pacino fan), maar ook Robbie Williams en Hilary Swank zijn overtuigend.

De omgeving en de manier van filmen zijn erg indrukwekkend en vooral de Insomnia (slapeloosheid) van Al zijn erg overtuigend. Zo erg dat ik er 's nachts slecht van geslapen heb. Insomnia leek me vroeger wel relaxed, kon je lekker doorwerken, maar nu lijkt het mijn grootste nachtmerrie.

Het geluid is erg goed en de stemmen zijn erg 'intiem'. Niet iedereen zal de film top vinden, maar als je bovenstaande aanspreekt dan is het een topfilm,

mijn oordeel 8,5
1   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Raymond Posted - 06 Nov 2002 : 13:10:21
Ga ik zeker met mee. Goede film. Zeer goede prestaties van Pacino, en met name ook van Hilary Schwa*k (WTF??? mag w@nk nou ook al niet??). Robin Williams vond ik wat tegenvallen. Vond ook alleen dat het script op puntjes wat "rammelde". Vandaar iets lager cijfer.

Score: 8

Edited by - Raymond on 06/11/2002 13:12:43