4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Recensies
 Muziek - Albums
 Embrace - If You've Never Been

Note: You must be registered in order to post a reply.

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
--=Joker=-- Posted - 31 Dec 2002 : 11:53:55
Embrace – If You’ve Never Been
Release date: 03-09-2001
HUT Records1. Over
2. I Hope You're Happy Now
3. Wonder
4. Many Will Learn
5. It's Gonna Take Time
6. Hey, What You Trying To Say
7. If You've Never Been In Love With Anything
8. Make It Last
9. Happiness Will Get You In The End
10.Satellites

Voorgaande albums
The Good Will Out (08-06-1998) & Drawn From Memory (27-03-2000).

In 1998 kocht ik hoopvol het debut album van Embrace (The Good Will Out). De band zette zichzelf in de markt als opvulling tussen het gat van Oasis en The Verve. Het vergelijk met deze bands heeft Embrace geen vruchten afgeworpen. Embrace maakt gewoon andere muziek. De ware Britse sound is absoluut aanwezig, maar stevige gitaarsongs waar Oasis groot mee geworden is zal je niet terugvinden bij Embrace. Juist deze nummers kwamen op de debut CD niet goed uit de verf. Op de opvolger, “Drawn From Memory”, hoor je de band strijden met zichzelf om de juiste balans te vinden tussen de rustige, melancholische songtekst muziek en gitaargeweld. Daar is met het verschijnen van het derde album een eind aan gekomen.

Haal je oude liefdesbrieven, foto’s van je ex-en en zakdoeken te voorschijn en maak je klaar om heerlijk een potje te janken. Nee, niet vanwege het feit dat de CD slecht zou zijn, maar simpel weg vanwege het feit dat deze muziek zich daar prima voor leent. Met het derde album is Embrace de juiste weg in geslagen. Met prachtige melodielijnen en songs die worden opgevoerd naar een climax vol orkestrale invullingen en gitaaruitspattingen richt Embrace zich waar zij goed in zijn, het maken van gepassioneerde mid-tempo nummers die geen moment vervelen.

De CD begint met het nummer “Over”, dat direct mijn favoriet is van deze plaat. Het nummer begint zacht met een geluid dat langzaam steeds harder wordt en waar later pas gitaren en drums aan worden toegevoegd. Zanger Danny McNamara heeft voor deze muziek de perfecte “meeslepende” stem die hij echter wel ver bij de hoge tonen vandaan moet houden. In “Over” begint hij met “You drag yourself over the coals / I know you’re sorry to go / But when all you can do is say so / I know it’s over” en zet direct de toon voor de rest van de CD. Eén punt van kritiek richting Embrace is het feit dat een groep zulke mooie teksten zich in sommige nummers kan verlagen tot het zingen van “lalalalala” in een refrein.

Voor een ieder die de “gevoelige” kant van britpop kan waarderen en houdt van meeslepende, emotionele songs is aan het juiste adres bij deze CD. Mijn cijfer: 8-