4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 Vrijheid
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 08 Jan 2002 :  00:03:14  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Misschien heb je hem gelezen... De quote op mijn site:

"Freedom baby, is never having to say you're sorry"

Komt uit Devil's advocate, en gaat niet over wat ik nu op ga schrijven, maar vind het echt een duivelse uitspraak (het is een wereld film!)

Ik was net naar de zonnebank geweest, had boodschappen gedaan en was op weg naar huis... Rijdend onder het genot van een sigaret zat ik over mijn vrijheid na te denken. Soms voelde ik wel eens dat ik weinig vrijheid heb in een relatie maar dat dat eigenlijk onzin is. Het zijn de keuzes die ik zelf maak, en ik ben er happy mee. En eigenlijk ben ik vrijer dan ooit.

Te weinig realiseren we ons hoe vrij we zijn. We werken waar we willen, wonen waar we willen en doen eigenlijk alles wat we willen. Ik wil niet zeggen dat er geen ellende is in Nederland, maar eigenlijk doen we het heel goed. Er is werk en ruimte genoeg. En toen ik dus in mijn auto zat genoot ik van die vrijheid. Ik heb een lekker visje gekocht, een nieuw concept bij de Albert Heyn. Zit in plastic met een ventiel voor de overdruk (het is voor de Magnetron), en dan is het net alsof je een stoofpotje eet.

Vanavond kon ik eten wat ik wil, weer zo'n vrijheid van op jezelf wonen. Maar ook vrij omdat ik in m'n eigen auto kon rijden waar ik heen wilde. En dat ik een sigaret op kon steken omdat ik er trek in had. Wat, ik steek er nu weer één op . Niet dat ik zoveel zou moeten roken, maar het geeft zo'n heerlijk vrij gevoel.

Ik ben aan mijn site aan het werken (aan de techniek, je zult er weinig van zijn), en nu schrijf ik een stukje in mijn dagboek. En ik kijk wel wanneer ik ga slapen...

Gewoon, ik realiseer me hoe vrij ik ben, en dat het meer vrijheid is dan op een groot deel van de wereld. Het is een misdaad om er niet van te genieten!! En nu ik me zo gelukkig voel, vind ik dat ik ook iets moet doen voor mensen die deze vrijheid eigenlijk niet hebben. Dit was altijd mijn levensdoel, maar ergens ben ik afgedwaald. En het zit er niet in, dat ik het pad naar dat doel weer snel zal vinden, maar de gedachte is er nog steeds.... One day...

Okee, ik loop weer lekker weg te dromen, back to earth now!

Ik werk vier dagen in de week bij Erbi, en zoals het er nu uitziet zit ik er nog wel minimaal een maand of meer. Wat ik daarna doe, zie ik wel weer. Voor die tijd wil ik een business-link op mijn site afhebben. Dat wordt een pagina gericht aan mogelijke opdrachtgevers. Ik wil me verder specialiseren op het internet en het bouwen van databases voor het internet. Zodat ik mogelijk ook wat meer thuis kan werken. Dat is niet altijd gezellig, maar wel weer anders. En als ik eraan gewend raak, val ik misschien langzaam in het schrijversschap.

Ik merk dat ik geniet van leren. Nu is dat vooral op mijn vakgebied, maar zelfs als ik een potje squash, of aan het racen ben met Raymond op de Playstation2, of een potje pool, ben ik bewust bezig te leren. En in mijn ogen leer je het snelst en het best als je dat bewust doet. Net als mijn vrijheid is het een gewaarwording. Je voelt het pas als je er echt bewust mee bezig bent.

Wat ik niet leer is om een agenda goed bij te houden. Gisteren (zondag) was de verjaardag van Jorg en ik had beloofd te komen. Het lot wil dat ik met Malinka naar mijn moeder was gereden om wat te 'socializen'. Die was er natuurlijk niet, want die zat bij Jorg (mijn zwager). Errug dom van me!! Op zulke momenten schaam ik me weer. M'n zus had me van de week er nog over gebeld, en gisteren was het niet eens in me opgekomen. Pas in de avond 'ontdekte' ik mijn fout, maar dat is natuurlijk te laat. How about some damage control ???

Ik had al gezegd dat Malinka en ik in de zomer naar Cuba gaan? Dit weekend zijn we wat reisbureau's afgegaan en hebben we wat site gelezen, hierover binnenkort meer...

Henri

http://home-1.concepts.nl/~mherrewe/cuba_!!.htm
http://www.cubanismo.net/reizen.htm
http://www.andersreizen.nl/index.html?verslag/cu01c01.html
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: