4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Recensies
 Films
 The Mothman Prophecies
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Raymond
Moderator

137 Posts

Posted - 06 Oct 2002 :  03:05:32  Show Profile  Visit Raymond's Homepage  Reply with Quote
Zag verder weinig in de videotheek liggen en zag dat deze film van de regisseur van "Arlington Road" was. Die film was best goed, dus wellicht was dit ook wat.

De film gaat over John Klein (door Richard Gere) die met zijn vrouw betrokken raakt in een autoongeluk dat eigenlijk uit het niets komt. In het ziekenhuis vraagt zij aan hem "jij zag het niet he?". Daarna vind hij een aantal aantekeningen waarin zij getekend heeft wat ze zag. Er verder niet maar omkijkend volgt John z'n werk. Twee jaar later moet hij echter naar West Virginia. Hij krijgt onderweg autopech en schijnt in een periode van 90 minuten 600 km te hebben afgelegd. Hij is alleen heel ergens anders dan waar hij zijn moet: in Point Pleasant. En daar vertelt een agente Connie Mills (door Laura Linney) hem dat daar laatselijk vreemde gebeurtenissen plaats hebben gevonden. En die hebben weer te maken met de dood van zijn vrouw.

Zoals je ka zien aan de omschrijvig hierboven, en de titel van de film zelf, neigt de film naar horror. Maar toch is het het niet: meer een horror-thriller of zo iets. Er zitten best spannende/schrikmomenten in, maar horror is het niet. Enniewee, de film kon mij maar matig bekoren. De regie is best goed, alhoewel niet zo goed als in Arlington Road. Het camerawerk is wel heel erg mooi (de openingcredits deden me ook gelijk aan Arlignton Road denken) en erg goed. Hou daar wel van. Het script echter rammelt aan allerlei kanten. Soms moet je inderdaad zaken open laten voor de kijker, maar hier gaat het wel wat ver op punten. Ook dat gat van 2 jaar wordt snel opgevuld (kan ook niet anders want anders zou de film 180 ipv 120 minuten duren). Maar waarom is Gere 3 keer bij hetzelfde huis langsgeweest? De mothman weet van alles, maar hoe zit dat dan met zij vrouw? etc. etc. (je moet de film maar kijken) Het blijft allemaal in het open. Gere speelt overigens best aardig en dat geldt ook voor Linney, alleen is het soms wat minder geloofwaardig; het is niet iets om je te herrinneren. Toch is de film gebaseerd op ware gebeurtenissen die in Point Pleasant hebben plaatsgevonden. Ook de mothman is vaker "gesignaleerd". Dus wat betreft, daar haakt de film goed op in. Alleen het had van mij wel wat strakker gekund.

Geen verklootte avond of zo, maar ook geen aanrader.

Score: 6,5

PS. De film heeft ee DTS geluidstrack die goed verzorgt is. De extra dynamiek in geluid dat DTS met zich meebrengt doet de film wel ten goede, met name voor de schrikmomenten.Edited by - Raymond on 06/10/2002 03:07:15
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: