4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 It's getting better...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 17 Oct 2002 :  00:05:12  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Eindelijk gaat het weer een stuk beter met me, denk ik. En ik denk dat Malinka dat ook voelt. De laatste weken zat ik in een flinke dip. Met ruime voorsprong de ergste dit jaar. Dan heb ik geen zin meer in een relatie, dan weet ik niet meer wat ik wil, en welke richting ik op wil. Het was ook wel een samenraapsel van factoren. Het huis en de zorgen die daarbij komen, en het zware gevoel van een verplichting hebben. Aan een huis en hypotheek zit weinigs vrijblijvends .

Daarnaast zat ik met de zwakke IT-freelance markt. Het is best pittig om voldoende opdrachten te hebben, een half jaar geleden was dat nog best anders. Toen werd ik minimaal één keer per maand gebeld voor werk. Zoals ik er nu voorsta heb ik in iedere geval werk tot het einde van het jaar. Tot die tijd moet ik er voor zorgen dat mijn nieuwe site af is waarmee ik nieuwe klanten wil trekken.

Het werk is de laatste tijd ook vrij stressvol. Maandag gaat de grootste applicatie die ik ooit geschreven heb live en dat terwijl het nog niets eens af is. Er zijn behoorlijk verwachtingen en hoewel dat terecht is, is het toch een soort zenuwachtigheid die ik altijd voel voor een 'live' datum (dag waarop het programma in gebruik genomen wordt). Daarnaast ben ik er zelf nog niet helemaal tevreden over. Maarja tijd en geld zijn altijd in spanning met 'Optimaal'. Immers om iets optimaal te maken is altijd meer geld en tijd nodig. En aangezien programma's altijd geld kosten is het soms moeilijk om de winst ervan in te zien iets langer door te gaan.

En dan zit ik nog steeds met de vraag: "Wat wil ik?" en welke richting moet ik inslaan om plezier en voldoening in werk en leven te houden (of liever nog te verhogen). Ferry en Vera zeggen dat ik niet zo in de toekomst moet leven, maar ik vind dat dat nog wel mee valt. En soms moet je gewoon vooruit kijken.

Wat werk aangaat zit ik in tweestrijd. Ga ik meer programmeren of ga ik meer adviseren en plannen bedenken? In beide zit toekomst en programmeren vind ik leuk. Maar advies kan weer grootschaliger (en dus uitdagender) worden.
Ik zie mezelf als een verwezenlijker. Iemand die ideeën in verwezenlijkt in de praktijk. Dat is ook mijn sterkste kant. Veel projecten vallen in het water omdat er wel gedacht wordt, maar men de problemen in de praktijk (samenwerken, projectmatig denken, motiveren maar vooral doen, doen, doen, vallen en weer opstaan om verder te gaan) niet de baas kan. En de pest met advies is dus dat je anderen verteld wat ze moeten doen, maar dat je het zelf niet uitvoerd. En wie mij langer kent en mijn verhaaltjes (ook die niet op het net staan zoals bijvoorbeeld 'De Eunuch') gelezen heeft -evenals mijn eerste dagboek stukken-, weet dat dat één van mijn draken is; het wel kunnen vertellen maar het zelf niet kunnen syndroom.

Programmeren aan de andere kant dwingt me te specialiseren. De talen waarin ik nu mee bezig ben (ASP.NET, Jscript, SQL) vergen extreem veel studie als ik het niveau wil bereiken wat ik voor ogen heb. Tot nu toe ben ik altijd wel breed geweest: Bedenken, ontwerpen, programmeren, netwerken, systeembeheer. Maar nu kan ik dit niet langer volhouden, tenminste, als ik nieuwe uitdagingen wil.

En dan is er nog de relatie 'thingy'. Ik vind het hebben van een relatie iets is dat me om de zoveel tijd teveel wordt. Dan heb ik er geen energie meer voor en wil ik reizen. Dan krijgt Malinka het ook weer zwaar te verduren. Meestal duurt zo'n bui een paar dagen of hooguit een week of twee. Maar nu duurde het ruim een maand. En er zijn dus momenten geweest waarop het bijna over was.

Maar ik heb het gevoel dat ik aan het eind van zo'n cyclus ben. En dat is maar goed ook. De komende week moet ik nog flink presteren.

Verder is het een rommeltje, maar op zich een 'gezellige' tijd. Tuurlijk is het erg dat Claus dood is, maar als je ziet dat er in zo'n tijd zoveel geregeld wordt en het volk toch een soort van saamhorigheid bezigt, dan heeft het iets gezelligs. Ook in de stad was er een speciale sfeer en alles was zo goed geregeld. Bij de condoleances werd er chocolade melk uitgedeelt door de Scouting en was de stad voor een redelijk deel auto-vrij gemaakt. Ook reden er pendelbussen en stond het malieveld vol met auto's. Het weer was echt winters en ook dat had zijn uitstraling.

Nu dat gerommel met het vallen van het kabinet, en ook dat brengt iets goed voort, Mark my Words!! Zo zie je overigens wat een invloed Volkert van der G. (als hij daadwerkelijk de moordenaar is van Pim) op een land kan hebben! Denk er eens over na.

Overigens merkte een collega (Kees Jan) terecht op dat het wellicht zo ook wel met de LPF was afgelopen met Pim als baas.
Maar zo'n vallend kabinet schept ook wel weer 'gezelligheid' en verbind de nederlanders met elkaar. Overigens sta ik achter Balkenende. Er schuilt volgens mij geen kwaad in hem, ik mag hem denk ik wel.

Gisteren heb ik met Ray DTM Racer op de PS2 gespeeld. Werelds!! We hebben echt tranen van het lachen gehad, en zo'n spel dat toch al gauw € 68 euro kost is het al weer helemaal waard.

En ik ben voorzichtig weer aan het schrijven. Het zijn maar een paar A4-tjes, maar wel over 3 sessies verspreid, en daar zit de crux, dat ik het schrijven regelmatig doe. Want mijn voorliefde voor schrijven blijft, en ik zie mezelf toch wel als schrijver (een schrijver zonder boek). Vanavond schrijf ik niet aan het verhaal, maar in ieder geval in mijn dagboek.

Gisteren had ik een MSDN meeting van Microsoft. Dat is voor ontwikkelaars en aangezien ik mijn software legaal heb, weten ze me te vinden. Het was in het congres gebouw in Den Haag en allemaal goed geregeld. Maar ik werd er weer pijnlijk van bewust dat ik beter kan praten dan luisteren. Na een 20 minuten wist ik niet meer hoe ik moest zitten en hoe ik mezelf wakker kon houden. Poe, wat saai was dat, maar ik heb wel drie nieuwe dikke pillen over de onderwerpen waarin ik programmeer. En het was wel weer een verzetje. Maar nu is het tijd voor mijn bedje....

Henri
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: