4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 Verkiezingen, Belasting en leren
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 20 Jan 2003 :  21:26:48  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Woensdag moet ik stemmen. Ik ben geen zwevende kiezer. VVD krijgt mijn stem. Nu heb ik de tijd genomen om een goede stemwijzer in te vullen (via WritersBlock kostte me wel een half uur). En anders dan vorig jaar kwam VVD ook als hoogste uit de bus.

Zie plaatje:


Vorige keer heb ik niet gestemd omdat het zo'n kermis was en ik gewoon geen zin had. Nu heb ik dat wel, en hoewel ik geen Zalm fan ben, stem ik toch VVD. Niet omdat de VVD voor de rijken is, maar dat VVD vind dat mensen meer hun eigen verantwoordelijkheden moeten nemen. Iemand die ziek is (lichamelijk of geestelijk) heeft recht op een uitkering. Oudere mensen moeten ook goed verzorgd blijven, dat is onze eer. Maar dat het voordeliger is om niet te werken dan voor een minimum loon vind ik niet acceptabel (of de zeer kleine verschillen). Ik ben best een socialist, maar als iemand meer wil hebben als zijn buurman, dan is dat zijn goed recht, en als land heb je de mensen met meer geld stomweg nodig. Maar om rijkdom nu helemaal af te romen ben ik op tegen.

Over belasting gesproken. Ik heb een probleem. Het probleem is mijn eigen schuld, toch ben ik niet de enige schuldige hieraan (hoewel het mijn verantwoordelijkheid blijft).

Het afgelopen jaar heeft een paradox. Ik heb in een jaar nog nooit zoveel geld verdient, maar ik heb in een jaar ook nog nooit zoveel kosten gehad, en dan heb ik het voornamelijk over de belasting. Ik ben een luie administrateur, daarom heb ik dat volledig uitbesteed. Daardat ik zelf weinig belde en erachter aanging is het zo gekomen dat ik afgelopen jaar over meerdere jaren belasting heb moeten betalen, en dat ik afgelopen vrijdag nog een extra duw in de rug kreeg waar ik erg pissig over ben. Ik ben vanaf Januari over naar een nieuwe administratie (bij Aad, de buurman van Malinka), en daar heb ik mee afgesproken vaker inzicht te krijgen in mijn eigen administratie om deze ellende te voorkomen. Want hier ben ik behoorlijk ziek van. Ik lig er niet wakker van, maar door deze grappen (jaja, ik had het wel kunnen weten, maar dan had ik beter mijn best moeten doen) zal ik de komende maanden zuinig moeten zijn. Als ik nu geen werk had, dan was ik echt in de problemen gekomen. Genoeg over dit onderwerp, er komt nog wel een vervolg.

De vernieuwde plannen die ik heb verlopen ook nog niet volgens plan. Doordat mijn werk voorlopig doorgaat vind ik de tijd niet om echt veel aan mijn nieuwe site, de businesslink en het kantoorpand aan te gaan. Wel heb ik gisteren de gehele dag in een boek geleerd over een bepaalde vorm van programmeren en dat leren lukt me nog best. Dat is een flinke pluspunt. Doel van de komende week is een nieuw CV opstellen gericht om mijn nieuwe werkwijze.

Een tijdje terug had ik een nieuwe printer gekocht van HP. Pff, foto's printen kan nu echt!! Ik heb een A4 formaat digitale foto uitgeprint, niet eens op de maximale kwaliteit, en die was zo goed als een uitvergrote foto! Tegenwoordig is de techniek echt goed. Alles kan en werkt gewoon en het is nog betaalbaar ook. Op een computer raak je niet uitgeleerd.

Nouja, ik hou je op de hoogte ,

time to learn some more...........

Henri  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: