4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Recensies
 Films
 Samenvatting van niet gerecenseerde films
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Raymond
Moderator

137 Posts

Posted - 29 Jan 2003 :  15:05:52  Show Profile  Visit Raymond's Homepage  Reply with Quote
High Crimes

Aardig verhaal over man die vanwege zijn acties in El Salvador voor de krijgsraad moet verschijnen, en door zijn vrouw wordt verdedigd.

Score: 7


Femme Fatale

Verrassende film, met name het einde, over een groep criminelen die zelf worden opgelicht door de "femme fatale" (door onze NLse Rebecca Romijn) onder hen. Minder geloofwaardig, maar wel zo aardig

Score: 7+


John Q

Erg goed verhaal over een stel wiens zoontje ernstig ziek wordt, maar niet geholpen kan worden, omdat de ziektekostenverzekering van de man, John Q, (door Denzel Washington) niet afdoende is. Dan onderneemt hij zelf maar actie en neemt het ziekenhuis in bezit.

Score: 8


Killing me Softly

Aparte film wel met een aantal verrassende wendingen over een vrouw die vreemdgaat.

Score: 7


Murder by Numbers

Film over een tweetal verveelde studenten die een moord beramen, maar alles weten over opsporingstechnieken van de politie, en zo dus de perfecte moord proberen te plegen. Ze worden echter tegengezeten door inspecteur moordzaken Cassie Mayweather (door Sandra Bullock)

Score: 6,5


Dragonfly

Film met Kevin Costner die zijn vrouw kwijtraajt in een ongeluk, en daarna met allerlei vreemde verschijnselen te maken krijgt.

Score: 7


Hart's War

Film met Bruce Willis als kolonel Bill McNamara die een concentratiekamp gevangen zit tijdens WOII en vandaar uit zijn kolonelstaken verder uitvoert. Hij moet het uiteindelijk opnemen tegen luitenant Thomas Hart (door Colin Farrell). Verrassend goed. Plot volgt ook niet gelijk uit de film.

Score: 8-


Harvard Man

Film over een student aan Harvard die wel van drugs houdt en die met de mafia betrokken raakt omdat hij geld nodig heeft voor zijn ouders die hun huis agv een tornado zijn kwijtgeraakt. Op de doos staat thriller, maar voor mij meer een slappe lachfilm (alleen als hij net een blok LSD achter z'n kiezen heeft is het leuk en leuk gefilmd). Verder met het doel "artistiek te zijn" gefilmd. Dat is zwaar mislukt, want het is zeer irritant gefilmd (lopen twee mensen op straat te praten lopen ze ergens voorbij, zie je een sprong, lopen ze er weer voorbij...Grrr).

Score: 3


Windtalkers

Film met Nicholas Cage als Joe Enders die als soldaat in WOII een navajo-indiaan moet beschermen in de slag om Saipan met de Jappen. De navajo verzorgt de communicatie in geheime code en mag onder geen beding in handen van de Jappen vallen. Leuke film over klein aspect van de oorlog. Erg goed geluid overigens; full throttle van 5 kanten (hoog en laag; wat nou bass heeft geen richting??). Men!!

Score: 7,5


Frailty

Horror-thriller van en met Bill Paxton en Matthew McConaughey als Fenton Meeks. Fenbton stapt naar de FBI omdat hij weet wie de God's Hand moorden heeft gepleegd. Dan vertelt hij zijn verhaal aan de FBI agent en dat is het verhaal. Knap gemaakte film wel, niet echt spannend maar soms wel verassend, en goed gefilmd.

Score: 7,5


MIIB

Ofwel Men in Black II. Wederom met dezelfde acteurs, Will Smith als Jay en Tommy Lee Jones als Kay. Behoeft weinig uitleg, is meer van hetzelfde, dus zoals het eerste deel. Simpele humor die zo nu en dan zeker geslaagd is, met de nodige one-liners. Kay was alleen wel geflashed in het eerste deel dus die moet eerst even teruggehaald worden. Verder allemaal maar simpel.

Score: 5


The Sweetest Thing

Heel aardige film, met goed geslaagde humor over een drietal vrouwen, Christina (door Cameron Diaz), Courtney (door Christina Applegate) en Jane (door Selma Blair), die nogal in de versiergame zitten. Totdat Christina een man ontmoet waar ze meer gevoelens voor heeft. Diaz doet het altijd wel aardig in zulke films en Applegate raakt her definitief haar image als Kelly Bundy kwijt. Film vanuit een vrouwenstandpunt en best recht door zee ook.

Score: 7,5


Reign of Fire

Film over het einde van de wereld. Een jongetje zoekt zijn moeder op die werkt in de bouw in Londen. Onder de grond stuiten ze op een hol, en daarin slaapt al voor miljoenen jaren een draak. Deze ontsnapt en verwekt ala sprinkhanen duizenden nieuwe draken. Het blijkt dat niet een meteoor maar die draken het einde van de dinosauriers inluidden. Beetje ongeloofwaardig natuurlijk allemaal. Maar wel aardig gemaakt. Pure actie. Het speelt zich af in 2020 en heeft daardoor een beetje een Mad Max gehalte. Met Matthew Conaughey (ook in Frailty) als de Amerikaanse soldaat.

Score: 6+


Cube II: Hypercube

Wel aparte film over een groep mensen met allemaal specifieke kennis en vaardigheden die zich allen in een cube bevinden met deuren naar andere cubes. Doolhofje dus waar met alle wetten gespeeld wordt. Geen bekende acteurs, regisseurs, enz. maar wel goed gedaan. Deel I nooit gezien maar dat schijnt ook een aardige te zijn.

Score: 7


Road to Perdition

Film over Michael Sullivan (door Tom Hanks) die lid is van een mafia familie uit Chicago onder leiding van John Rooney (door Paul Newman), en waar wat mafiapraktijken optreden (duh!) met betrekking tot Sullivan's zoontje die getuige is van een van zijn moorden. Niet echt een rol voor Tom Hanks maar hij doet het goed, met name vanwege dat vader-zoon verhaal (toch blijf je Tom Hanks er door heen zien; een non-gangster). Lijkt daarmee veel op de Godfather, maar niet helemaal. Wel creeert regisseur Sam Mendes (van American Beauty) een erg mooie sfeer met beelden ala zijn eerdere film, en die lijken op de Godfather, maar dan in een nieuwer jasje. "De beste gangsterfilm sinds Godfather" stond er op de cover. Wel goed, maar dat is overdreven. The Untouchables en Goodfellas hangen er nog tussen, alhoewel deze niet echt Godfather-achtig zijn maar wel gangsterfilms.

Score: 8

S1m0ne

Film van regisseur Andrew Niccol (ook van the Truman Show) met Al Pacino, als regisseur Viktor Taransky, die genoeg krijgt van alle actrices met hun eisen en absurde dingen die in de contracten worden opgenomen, en zo het maken van een film als kunst tegengaan. Het verlaten van de set door Nicole (kleine rol van Winona Ryder)kost hem uiteindelijk zijn baan. Een oude, stervende bekende heeft echter iets ontwikkeld: een virtuele actrice. Taransky besluit die te gebruiken met allerlei tricks en doopt haar Simone. Alleen Simone krijgt wel erg veel aandacht en wordt door de media omarmd, vanwege haar talent en vooral haar schoonheid. Taransky wil echter niet kwijt dat het een nepactrice is. Toch zal ze vanwege haar succes voor TV shows, etc. moeten verschijnen. Leuke film met leuk idee en wel weer goede rol van Pacino. Het is een komedie, maar jammer genoeg, geen komische rol van Pacino. Ergens maakt dat het wel goed, maar had dat ergens ook wel willen zien, want dat heeft tie nog niet gedaan.

Score: 7+


K-19: The Widowmaker

Film zich afspelend in 1961 met Harrison Ford die als kapitein Alexei Vostrikov het roer van kapitein Polenin (door Liam Neeson) over moet nemen van de nieuwe nucleaire sovjet-onderzeeer K-19, omdat er zaken fout gaan bij de ontwikkeling ervan. De taak van de onderzeeer is om tegenwicht te geven aan het nucleaire geweld van de VS in die tijd, en moet snel op pad om raketten te testen om zo te laten zien aan de VS dat er teruggeslagen kan worden indien de VS aanvalt. Kern van de film is echter de verhouding en frictie tussen de twee kapiteins; Vostrikov is een echte Sovjet kapitein en Polenin meer de onderzeeers kapitein. Hiermee heeft de film veel weg van Crimson Tide. Ook heeft de film veel weg van de The Hunt of Red October omdat het om een nieuwe sovjet onderzeer gaat. Ook heeft de film weg van die andere onderzeeers-film, U-571, omdat de boot op drift raakt. Mar hij isniet de beste uit dat rijtje van drie. Best goede film, met aardig wat spanning. Hij is ook op waargebeurde verhalen (die in 1999 zijn vrijgekomen) gebaseerd, en is o.a. gesponsord en medegeproduceerd door National Geographic. Toch is het geen echte docu-film geworden; er zit wel wat in maar ook een echt film-verhaal. Heb me prima vermaakt. Ford is alleen een beetje een niet-Rus, dus vond zijn rol wat tegenvallen ondanks dat hij het wel goed doet. Neeson deed ook zijn best en kwam wat beter uit de verf. Goede sfeer ook. Ook heerlijk om weer te horen hoe de metaal geluiden en hoe subsonisch geluid onderwater op een DVD neergezet kan worden; earthshaking.

Score: 7,5


The Pianist

Film van regisseur Roman Polanski, die een Oscar kreeg afgelopen dinsdag voor deze film voor beste regie, over de Joodse pianist Wladyslaw Szpilman (door Adrien Brody; die als jongste acteur ooit ook een Oscar kreeg voor zijn hoofdrol) die in Warshau woont ten tijde dat de Duitsers binnentrokken in WOII. Door de Duitsers wordt een joods ghetto opgericht in Warschau en Spzilman moet daar dus met zijn familie ook heen en zien te overleven. Hij wordt dus van pianist tot overlever. De film is sterk vergelijkbaar met Schindler's List. Je krijgt alle wreedheden tov. van de Joden in WOII breed uitgemeten te zien. Sfeer in de film is je van het, en zelfs beter dan in Schindler's List: daar waar Schindler's List wat artistieker is, is The Pianist ... tsja, hoe zeg je dat... eerlijker of realistischer. Het is net of je erbij bent. Regie en script (eveneens Oscar) zijn werelds. Polanski is zelf een overlevende van de Holocaust en dat zie je terug. Brody speelt eveneens inderdaad erg overtuigend en geloofwaardig. Een zware film van 148 minuten die me al die 148 minuten aan het beeld heeft gekluisterd. Erg goed!!

Score: 9

Edited by - Raymond on 29/03/2003 14:01:17

Raymond
Moderator

137 Posts

Posted - 31 Jan 2003 :  16:49:47  Show Profile  Visit Raymond's Homepage  Reply with Quote
kleine update

Go to Top of Page

Raymond
Moderator

137 Posts

Posted - 04 Feb 2003 :  15:37:32  Show Profile  Visit Raymond's Homepage  Reply with Quote
wederom kleine update

Go to Top of Page

Raymond
Moderator

137 Posts

Posted - 05 Feb 2003 :  12:39:54  Show Profile  Visit Raymond's Homepage  Reply with Quote
Momenteel even te weinig tijd voor een voleldige recensie. Kleine update maar weer.

Go to Top of Page

Raymond
Moderator

137 Posts

Posted - 07 Feb 2003 :  15:15:57  Show Profile  Visit Raymond's Homepage  Reply with Quote
Nog steeds weinig tijd, dus..... kleine update

Go to Top of Page

Raymond
Moderator

137 Posts

Posted - 27 Feb 2003 :  14:02:22  Show Profile  Visit Raymond's Homepage  Reply with Quote
By now you should get the drill...

Go to Top of Page

Raymond
Moderator

137 Posts

Posted - 26 Mar 2003 :  12:39:20  Show Profile  Visit Raymond's Homepage  Reply with Quote
Update: S1m0ne

Go to Top of Page

Raymond
Moderator

137 Posts

Posted - 27 Mar 2003 :  11:01:02  Show Profile  Visit Raymond's Homepage  Reply with Quote
The story continues....

Go to Top of Page

Raymond
Moderator

137 Posts

Posted - 29 Mar 2003 :  14:01:39  Show Profile  Visit Raymond's Homepage  Reply with Quote
...

Go to Top of Page
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: