4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 Leven is goed als je het alternatief bekijkt
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 19 May 2003 :  23:56:14  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Mijn neef Guido is vorige week overleden aan een overdosis. Achter zoiets schuilt een verhaal, een verhaal welk hijzelf uiteindelijk het beste kende. Ik zag hem soms bij mijn tante, en ving dus maar een glimp op. Vroeger gingen we nog weleens met elkaar kom, maar aan het eind van onze jeugd (hij was een jaar jonger) verwaterde dat. Hij is toen getrouwd en kreeg twee kinderen. Mede omdat hij ADHD had was dat niet gemakkelijk. Het is niet aan mij om er hier en nu meer over te vertellen, behalve dat hij vorige week woensdag gecremeerd is. Voor als nabestaanden dit lezen, gecondoleerd. Drie herinneringen zijn bij mij het sterkst: Mijn eerste pornofilm heb ik met hem gezien, we dachten dat het trucage was.... de eerste keer dat hij en ik getongzoend hebben (we hadden twee meisjes in Den Haag op straat ontmoet... we waren tien of elf)... en op oudjaar of de dag daarvoor gooide hij een rotje bij de politie naar binnen....

De dag daarvoor had ik de cursus in Brussel. Voor de verandering en tegen mijn verwachting was deze wel heftig, en ook zwaar. Niettemin heb ik er veel van geleerd, en ben ik die kennis aan het uitbouwen.
Donderdag was de premiere van de Matrix. Zoals gewoonlijk was ik niet erg onder de indruk. Maar toen ik later een stukje op DVD zag bij Ray, denk ik dat ik hem alsnog goed ga vinden. Het is net als een CD, je moet hem een paar keer horen (zien) om hem goed te vinden.

Vrijdag was de opening van Zia zijn tandartspraktijk. Daar kwam ik nog wat Leidschendammers tegen. Meestal heb ik het niet op recepties, en eigenlijk was dit geen uitzondering, maar de nieuwe vriendin van Zia was er ook en die had een vriendin meegenomen. Daar zijn we later mee uitgegaan, en dat was gezellig. Zia zorgde nog voor de nodige drama (Die avond zag Zia zijn vriendin en 2 exen), en dat maakte het wel weer apart. Van werken kwam zaterdag niet veel meer terecht en daarom heb ik gewinkeld met Malinka. 's avonds had ik de verjaardag van Peggy (moeder van Zia) en om tien uur was ik thuis. Jeff zou nog bellen, maar die heb ik niet meer gehoord, en prompt viel ik als een blok in slaap. Zondag heb ik nog wat gewerkt, maar minder dan ik gepland had.

Vandaag was gewoon weer een werkdag en vanavond heb ik nog wat cursus over het internet gevolgd (zie foto onderaan), tijdens het eten. Het is toch alleen maar luisteren en kijken, dus was dat best te combineren. Omdat het wel iets grappigs had heb ik het maar meteen op foto gezet.

Nu lijkt dit allemaal erg oppervlakkig. Toch zit er tussen de evenementen 'het grote denken'. Elk moment dat ik niet met iets specifieks bezig ben (en dat is toch een groot gedeelte van de tijd) dan ben ik aan het denken. Denken hoe de wereld in elkaar zit, hoe ik in elkaar zit, hoe Malinka in elkaar zit, en waarom de dingen nu zijn zoals ze lijken te zijn.

Donderdag heeft Ray zijn promotie en dat wordt een feest met ceremonie en een receptie. Hij heeft daarvoor een scriptie geschreven en deze heb ik al mogen lezen. Ik gebruik nadrukkelijk het wordt 'mogen', want kunnen kan ik het niet. Ik ken Raymond en zijn intelligentie, toch bekruipt me het gevoel dat ik onzin zit te lezen. En dat is mijn geest die me zegt 'als je het niet begrijpt zal het wel niets zijn'. Dit is een serieus attitude probleem van mij. Waar het op neer komt is dat ik niet kan bevatten wat hij allemaal schrijft, en dat ik me niet voor kan stellen dat er mensen zijn die dat wel kunnen. Toch heeft hij een keer uitgelegd hoe het allemaal zat. En dat in gewoon Nederlands. Toen realiseerde ik me dat er dus wel werkelijk iets stond, maar had ik een vertaling nodig om het te begrijpen.

Alles in de wereld draait om perceptie en interpretatie. Als je thuis alleen zit in het donker en je hoort stappen op het grindpad kunnen je gedachten twee kanten op: 1) Je partner komt thuis 2) Er is een inbreker. De feiten blijven gelijk, maar je interpretatie geeft er een gevoel bij. Een ander die ik laatst op de mail kreeg was deze:

DEPENISVANJEZUS

Brilliant. Want wat lees je?

De Penis van Jezus... viezerik. Of De penis van je zus (wow, interessant). Of de pen is van je zus. De letters blijven hetzelfde, toch kan de betekenis per persoon heel anders zijn.

De laatste tijd heb ik veel gedachten en heroverweeg ik weer alles. Probeer ik weer opnieuw naar mezelf te kijken er daar een oordeel over te geven. Het voordeel is dat ik daarvan kan groeien. Het nadeel is dat ik alles relativeer en geen standpunt durf in te nemen over iets, waardoor ik vaak van mening verander. Mijn focus is te breed.

Voordat ik echt teveel afglijd naar vage uitspraken, stop ik hier maar. Ik ga er over verder als het beeld wat ik heb weer duidelijk is. Er is zoveel te leren, en er is maar zo weinig tijd. Daarnaast ben ik ook geen snelle leerling, maar wel vasthoudend.

Henri

  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: