4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Speciaal
 Peru
 Zee beginning
 Forum Locked
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 21 Sep 2001 :  01:30:30  Show Profile  Visit Henri's Homepage
Hola,

We zijn veilig aangekomen en alle rugtassen ook. Tot nu toe (het is nu woensdag) is alles goed verlopen. We zitten op dit moment in Pisco, een plaatsje 235 km ten zuiden van Lima. Aan de kust in Peru is het weer 9 maanden van het jaar slecht. Er hangt een soort mist boven de kust die de zon tegenhoud. Dus ondanks dat het dicht bij de evenaar is, is het toch fris. In Pisco zit je net ten zuiden van deze mist en is het dus lekker zonnig, maar nog steeds niet echt warm. Verradelijk want we zijn allen verbrand.

We hebben onze eerste excursie erop zitten. ´s ochtends met een bootje naar een afgelegen eilandje met zee-leeuwen, pinquins en roofvogels. De middag hebben we gecruised door de woestijn. Aan de hele kust van Peru is het een woestijn, maar deze had nog wat wildlife zoals flaminco´s en verschillende kleuren zand en mooie rotsformaties.

Morgen gaan we naar Ica om te zandboarden (snowboarden maar dan op een woestijn duin). Het stadje ligt ook een oase.
Pisco waar we nu zitten is een klein maar gezellig plaatsje. Wat dat betreft zijn de mensen leuker dan we gedacht hadden. Erg vriendelijk en open. Ook het eten is goed, vanmiddag hebben we haai gegeten.

We werden door kennissen gewaarschuwd dat Lima weinig aan was, maar zelfs dat viel mee. Natuurlijk even wennen en als je de prijzen niet kent, dan proberen ze daar we een slag uit te slaan. Een taxi is al snel de helft goedkoper als de prijs afspreekt voordat je in stapt.

Er komt een vervolg, maar dit is alvast iets .

Henri
  Topic  
 Forum Locked
 Printer Friendly
Jump To: