4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 Onderweg
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 28 Sep 2001 :  02:05:55  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Ben nu in Cusco - Peru en zit met wat darmkrampen te schrijven. Waarschijnlijk komt dat omdat ik gisteren ijs in mijn rumcola heb gedronken, want de rest van de week heb ik nergens last van gehad.

Cusco is een mooie stad, vooral voor de maatstaven van Peru. Mooie daken en veel oude gebouwen, kleine straatjes, leuke marktjes enz. We hebben nu een rust van drie dagen en zaterdag beginnen we de Inca trail te lopen.

Peru is een mooi land. Woestijn aan zee, hoge bergen in het midden. Foto´s zal ik plaatsen als ik terug ben. Daarbij moet ik wel zeggen dat foto´s niet kunnen weergeven wat ik zie. Er past maar zo´n klein stukje op de lens. Daarnaast gaat het natuurlijk ook over het gevoel dat je bij een bepaald moment hebt.

De mensen zijn leuker dan ik me had voorgesteld. Vriendelijk en zover ik kan zien over het algemeen wel gelukkig. Als ik in een Park naar het rustige gedeelte loop, liggen daar stelletjes op de banken lief te knuffelen. Sommige dingen zijn dan wel wennen. Peruanen hebben eigen ideeen over privacy. Pissen doen ze gewoon op straat, soms zonder een beschermt plekje te zoeken. We zaten te volleyballen en toen we klaar waren met een set draaide 1 zich om en piste net over de lijn, om daarna gewoon weer om te draaien om te spelen.

Toiletten kun je geen toiletpapier in doen. Dus wat je afveegt gooi je in een prullebakje die daarnaast staat. Maar het zou zomaar kunnen gebeuren dat het water niet is aangesloten en je dus ff niet kan doortrekken.

Verhoudingen zijn hier ook wel grappig. Voor slapen ben je met een tientje of iets meer klaar. Voor eten ben je vaak meer kwijt. Maar drank daarintegen verschilt erg van prijs. In clubs kun je heel goedkoop drinken, met veel gratis drankjes enzo. Maar in restaurants betaal je ruim het dubbele.

Je moet overal op afdingen. Reizen, spullen, Taxi´s etc.

Politie heeft niet echte autotiteit als het gaat om kleine dingen. Politie zegt dat een schoenenpoetser weg moet gaan, dan gebeurd dat meestal niet. Ook waren er wat Peruaanse jongeren die over een hek heen stapte om voor een half ingestort gebouw een foto te maken. De politie zei dat ze op moesten hoepelen, maar ze namen gewoon de tijd om een foto te maken.

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 28 Sep 2001 :  02:24:30  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Voor de veiligheid schrijf ik af en toe het topic weg.

Ik zit hier nu ruim tien dagen, maar heb het gevoel dat er al een maand verstreken is. Dan heb ik er het wel eens moeilijk mee dat ik Malinka moet missen. Zij vind het ook best moeilijk en we zijn gewend elkaar bijna dagelijks te zien, dus dan is het verschil wel erg groot. Heb beloofd niet zomaar weer een maand weg te gaan. Misschien gaan we de volgende keer wel samen!

Als ik in de natuur ben denk ik veel na. Veel na over wat ik wil ga doen als ik terug in Nederland ben. Ik heb nog wat kleine klusjes liggen voor werk, maar dat zal geen maand meer zijn. Ik wil wat anders gaan doen en voordat ik naar Peru vertrokken ben was dat schrijven. Nu is die wens eigenlijk alleen maar sterker geworden. 1 van de verhalen die ik schrijf heb ik verteld aan Marc, Jeroen en Wilco. Zij vonden het een goed verhaal. Als ik nu maar de behendigheid vind de beelden in mijn hoofd om te zetten in woorden....

En het vinden van de discpline. Dat zal ook een draak worden. Ik werk al bijna een jaar vier dagen in de week. De vrijdag had ik voor het schrijven, maar niet één dag heb ik geschreven. Ik denk er nu over te proberen maar drie dagen in de week te werken. En ook dat werk vooral vanuit huis te doen.

Op vakantie heb ik ook een paar jongens ontmoet waarvan ik er met 1 goed op kan schieten. Hugo.
Heeft zijn eigen draken, maar met een aantal dingen zitten we een beetje in de zelfde fase. Kon goed met hem praten en ik weet zeker dat we in Nederland nog een keer afspreken.

Maargoed als ik zo dus in de natuur loop, dan kloppen mijn gedachten wat meer. Ik heb er zin in om echt te veranderen.

De vakantie legt wel wat druk op mijn relatie met Malinka, maar we komen er wel uit. Een maand is natuurlijk wel errug lang en ik overdrijf niet als ik zeg dat ik heel vaak aan haar denk. Als ik alleen ben, als ik haar aan het mailen ben, voordat ik ga slapen en als ik op sta. Maar ook in de bus en onderweg.

Voordat we naar Tenerife gingen vond ik het toch een beetje eng, samen op vakantie. Was bang dat we veel ruzie zouden krijgen of ons misschien zouden gaan vervelen.

We hebben maar een keer ruzie gemaakt en dat maakte de rest van de vakantie alleen maar beter. En dat zegt toch wel wat over onze persoonlijkheden. Dus dat we het goed samen kunnen vinden.

Zondag is een beetje een rituelen dag. Laat op, toch nog ff naar buiten, in de avond koken en samen genieten van de laatste uurtjes van het weekend. Gewoon lekker.

Hmm, het is tijd voor eten, ik schrijf morgen wel verder :-)

HenriGo to Top of Page
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: