4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 Ik twijfel, dus ik ben
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 13 Oct 2008 :  10:49:32  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
In het kader van reclame (zie mijn post ‘Blind getest’), vind ik dit wel weer een aardige. René Descartes trok alles in twijfel. Je ogen kunnen immers verraden worden door de geest of een valse vertoning voorgehouden worden, iets wat bijvoorbeeld perfect tot zijn recht kwam in de film ‘The Matrix’. Maar het feit dat hij twijfelde betekende dat iemand het twijfelen moest doen en dus dat hij bestond. Dat we moeten twijfelen werd maar weer duidelijk toen ik vorige week hoorde dat de schrijfster Monique Dewael haar succesvolle autobiografie Misha verzonnen heeft, en dat ze aangeklaagd wordt door haar uitgeefster voor miljoenen omdat ze dat nu verteld heeft.

Als ik er ooit een boek uitpers dan zal ik het ook baseren op een ‘waar gebeurd verhaal’ haha.

De wereld wantrouwende kun je snel cynisch worden. Zo ver is het nog niet met mij. Ik leer het meer accepteren als een feit en het helpt me om als ik iets lees of hoor, het in twijfel te trekken en mijn mening niet hard te laten zijn al blijf ik me soms verbazen. Neem nu spam mailtjes. Het feit dat ze nog verstuurd worden betekend dat er nog mensen zijn die er dus op acteren. Ook word ik soms moedeloos van mailtjes over dat Bill Gates zijn geld weg wil geven of dat er een nieuw vreselijk virus aankomt. De meest recente kreeg ik vanochtend in de mail van Cindy. Stuur dit bericht door naar 100 mensen en wordt gratis goldmember. Ik zeg dan altijd: check je bronnen voordat je iets doorstuurt want het is gewoon een hoax ofwel een broodje aap verhaal. Het staat niet alleen dom als je dit soort dingen doorstuurt, het is de reden waarom er zoveel spam is, en globaal kost het miljarden euro’s op jaarbasis. Dus onschuldig is het zeker niet. De kwalijkste vorm hiervan vind ik overigens de zielige mailtjes over kinderkanker. Dan staat er een zielig verhaal met de gegevens over een persoon erbij. Blind loopt iedereen te mailen en door te mailen, en diegene die al die mail krijgt weet van niks maar raakt er wel door gekwetst, en dan is het niet checken van bronnen wel kwalijk. Waar ik me ook aan erger is dat mensen geluksgedichtjes doorsturen met daaronder de dreiging dat als je het niet snel doorstuurd je zeven jaar ongeluk krijgt. Wat voor een vriend ben je om dat door te sturen en hoe zielig bijgelovig ben je als je dat doet. En nu juiste die menselijke zwakten worden uitgebuit.

Dan toch nog maar een keer de kredietscrisis. Ook de grote der aarden maken fouten en dus niemand heeft de wijsheid in pacht. Amerika heeft een plan van honderden miljarden om de kredietcrisis het hoofd te bieden, maar op internationaal overleg flikken ze het om daar niet bij te zijn of een lagere delegatie te sturen. Pure machtspelletjes gericht op eigen belang. Wel ellende veroorzaken, maar alleen kijken naar een oplossing als dat in eigen belang is. Ik denk dat er nu wel een bewustzijn ontstaat dat mensen geen risico’s meer nemen om 0.2 procenpunten extra rente. En ik hoop dat Rabobank nu de vruchten plukt van het behouden bankieren wat ze al jaren doen.

Het was overigens een heel lekker weekend. Zaterdag met schoonouders de bijkeuken van nieuwe vloer voorzien. Wat een prachtige frisse verandering is dat! Volgende week krijgen we op de hele benedenverdieping een nieuwe vloer en dan is de hele verdieping af. Kans zit er nu wel in dat de computer die nu tijdelijk naar boven verhuisd, permanent boven blijft staan. We moeten nog maar even aankijken of dat voor mij werkbaar is. Vrijdagavond hebben we nog wat met de vrienden gedronken en dat was zo lang geleden dat we allemaal lyrisch enthousiast waren en aanstaande vrijdag voor het eerst met z’n vieren gaan klimmen! Leon was dit weekend gezellig druk en praat er flink op los. Lief en stout wisselen zich razendsnel af en het is daarmee heel leuk en heel vermoeiend. Ik kijk er naar uit als hij de Playstation 3 ontdekt. Dan zullen we veel lol beleven! En kan Cindy in de ochtend lekker op bed blijven liggen....
Henri

~~~~
There's no place like 127.0.0.1
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: