4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 Ugg's: Made in China
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 06 Dec 2008 :  17:19:34  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Sommige dingen blijven verbazen. Ugg’s bijvoorbeeld. Dat zijn laarzen gemaakt van schapenspul van een bedrijf in Australië. Oprah Winfrey heeft ze een keer gepromoot en dat heeft het bedrijf ongelofelijk veel miljoenen opgeleverd. Vandaag verbaasde ik me niet om die Ugg’s. Begrijpen doe ik het niet. Het was vooral Cindy die mij veraste.

Cindy is geen standaard vrouw. Ze is erg zelfstandig, niet onzeker en geeft weinig geld uit. Ook als ik zeg “ga eens lekker los in de winkels”, dan koopt ze dingen die leuk zijn en geeft niet per se veel geld uit. De laatste tijd hebben we goed gespaard (en uitgegeven) en toen ze vandaag met een paar Ugg’s in haar handen stond zei ik dat ze die gewoon moest kopen als ze deze echt leuk vond. Het voelde goed en ze liep een paar rondjes en stond op het punt om de overdreven dure laarzen (die er bovendien niet bijzonder uitzien en 300 euro kosten) aan te schaffen. Ze heeft het niet gedaan, en weet je waarom niet? Er stond made in China op. En eigenlijk moet ik haar daar gelijk in geven. Materiaal kosten kunnen nooit bijzonder hoog zijn, qua ontwerp is het niets bijzonders, en als je dan toch de goedkope handjes in China het laat maken… Dat voelde niet goed. Ze was verbaasd over haar eigen principes in deze, maar nu snap je wel waarom Cindy ook mij verbaasde.Henri

~~~~
There's no place like 127.0.0.1

Raymond
Moderator

137 Posts

Posted - 07 Dec 2008 :  02:06:27  Show Profile  Visit Raymond's Homepage  Reply with Quote


Eindelijk iemand die ze niet wil. Hulde aan Cindy!! De ugg gekte. Wordt er gek van (tsja, what's in a name). Zie hele studentenpopulaties, kunstenaarpopulaties, en overige ik-wil-er-ook-bijhoren-populaties op die dingen rondlopen. In de wijk waar ik woon (en op m'n werk), waar veel van die populaties aanwezig zijn (wellicht hoor ik zelf tot de laatste groep maar niet voor UGGs), zie ik dus gemiddeld per dag zo'n 200 van die dingen. Verbaasde me er al over toen ik in Indy was afgelopen winter. Iedereen loopt daar op die krengen. Wist er toen nog niets van. Liep nog met de gedachte rond ze als een kadootje kopen voor iemand zodat ze wat 'anders' had, rechtstreeks uit het land van de mogelijkheden. Wist dat het niet bij haar zou passen (maar ja, het is moeilijk iets te verzinnen in een stad als Indy), maar ben blij het niet gedaan te hebben om de gekte-reden. Toen ik de eerste keer in april terug was, was ook de gekte hier aan het toeslaan - alsof een virus in m'n koffer zat. Toen ik weer terug was in juni, zag ik dat we ook hier UGG stores en UGG in-stores hadden gekregen. De dollarkoers resulteerde er dan ook in dat ik bij latere bezoeken in het westen werd gevraagd wat van die schapenpoten mee te nemen, en met verschillende paren in m'n koffer naar huis ben gekomen (Thanks George!! Je policies zijn zo klote, dat wat ik ook doe of denk, ik altijd tot dezelfde conclusie kom: you suck). Hoge, lage, witte, bruine, blauwe, etc. 'Doe maar 1 paar Classic tall in Sand graag, en een paar Classic mini's in Chestnut' ... Ik hoor het nog naklinken uit m'n telefoon (en aangezien de VS de duurste internationale mobiele gesprekken hebben in de wereld werd de winst door de dollarkoers compleet teniet gedaan; sterker, je financiert de helft). 'Huh? Wat? Schoenen met zand? Ja tuurlijk, ben in Nevada. In welke kleur?' Zo belangrijk dat nog net niet gevraagd werd om je eigen kleren achter te laten als het niet in de koffer paste. F*ck, als je nu hoort 'heb jij chestnuts?' dan betekent dat niet dat er naar de kleur en/of (?) grootte van je ballen gevraagd wordt, of dat ze zich zorgen maken of het klokkenspel nog wel functioneert, of mijn part een kleur, nee een paar Classic UGGs met een bruine kleur. Maar ik moet dan ook toegeven dat ik een man ben (ja echt!), en mijn kleurenpalet niet verder reikt dan 10 kleuren met de gradaties licht en donker , zelfs voor wit en zwart. Merkte ik in juni ook nog dat ze ook mannenmodellen hebben.... grr.

Een ding: de materiaalkosten van echte uggs zijn wel hoger, want inderdaad van echt goed schapenvel. En warm in winter en koud in zomer zijn ze zeker, proefondervindelijk gemerkt. Neppers worden van varkensvel of synthetische vezels gemaakt (en daar heb je dus altijd zweetpoten in). Het ontwerp vind ik zelf ook niets. Ugg staat voor mij dan ook voor Ugly (alhoewel die nieuwe modellen - NON-Classic - best aardig zijn, want anders). Maar uniek zijn ze wel. Er is geen schoen/boot die er zo uit ziet. Vind het ook een perfect staaltje marketing.
En ze zijn ook made in china (of in Nieuw Zeeland; ja na al die illegaal geimporteerde paren weet ik er veel van ). Maar ja, dat zijn veel kleding en schoenen. Op mijn labels vind ik ook veel Roemenie, Turkije, Portugal, Vietnam en China. Productiekosten zijn er lager ja. Alleen in China is er ook een grote markt voor die schapenschoenen. Veel yellootjes lopen er sinds jaar en dag op en er zijn er meer dan 1,3 miljard van; da's bijna 3 miljard schoenen. Tsjing-tsjing. De gemiddelde prijs van schoenen en kleding gemaakt in het land dat daar bekend om is - Italie, voor de ignorants - is nog veel hoger. En zoveel wordt in China geproduceerd; kun je alles wel laten staan. Ga je ook die PS3 en XBox360 terugbrengen? Moet je nageven dat de productiekosten van een PS3 procentueel wel wat hoger liggen... maar in Gates/Ballmer-stijl, die van de Xbox zeker niet (denk nog lager dan UGG's).

Goede keus dus als je het mij vraagt ... of toch maar terug naar de winkel?

Anyway, je gaf me een reden voor een verhaaltje....

Edited by - Raymond on 07 Dec 2008 03:57:34
Go to Top of Page

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 11 Dec 2008 :  12:25:09  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Hey Ray,

Mooi en verrassend verhaal. Vooral omdat het las alsof je het hele concept af zou fikken, maar dat dus toch niet doet. De prijs van een schaap in Aussie ligt ruim onder de driehonderd dollar en handarbeid in China kost niets. Denk dus dat de prijs voornamelijk is om het merk en dat het dus goedkoper kan. Niettemin bepaald de markt de prijs (maar het feit dat de schoenen in de USA goedkoper zijn bevestigd dus mijn mening). Ik ben niet tegen arbeid in China, maar verwacht dan wel dat er in ieder geval een goede prijs tegenover staat. China = goedkoop zeg maar.

Ik vind de schoenen overigens niet lelijk, alleen in Hollywood dragen ze het soms ook onder een pak… en dan ben je pas echt de weg kwijt!

HenriHenri

~~~~
Darkness cannot drive out darkness;
only light can do that.
Hate cannot drive out hate;
only love can do that.
Go to Top of Page

Raymond
Moderator

137 Posts

Posted - 13 Dec 2008 :  00:26:10  Show Profile  Visit Raymond's Homepage  Reply with Quote
Mee eens. Markt bepaalt de prijs. Socialistische uggs bestaan niet (maar misschien dat Bos nog komt met een ugg-kredietfonds om de crunch te beperken). Winst maken ze zeker (in tegenstelling tot Sony met de PS3). Een schaap is alleen nog wel altijd een klap duurder dan een lap synthetische stof, of voor mijn part een varken.

Anyway, uniek zijn ze in principe ook niet meer, want iedereen heeft ze tenzij je wat aparts ugg koopt.

Onder een pak is het weer wel uniek... probeer je me nu op een idee te brengen? Voor de vrouwen dan een gala-jurk en lage uggs ... erm, chestnut mini's. Booyah!!

Edited by - Raymond on 13 Dec 2008 00:36:45
Go to Top of Page
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: