4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 1 April - Fool's day?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 31 Mar 2009 :  12:04:30  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Morgen werk ik niet meer actief voor Arcencus en gaan we Arcencus reorganiseren. Personeel heeft een andere baan aangenomen en de aandeelhouders in de vorm van Jenny, Ferry en ik, gaan weer onder eigen naam werken. We hebben nog wel een kantoor en bepaalde projecten zullen nog wel onder de vlag van Arcencus uitgevoerd worden, maar dit is niet meer mijn core business.

De besluitvorming hierom heen is vrij snel genomen, en we zijn ook van den snelle met uitvoeren. In een e-mail beschreef ik het als volgt:

Arcencus heeft sinds de oprichting eind 2004 aan een eigen product gewerkt: MaxCC. Hierop is samen met een partner een webapplicatie gemaakt voor alles op het gebied van personeel (HRM). Het in de markt zetten van nieuwe software is een vak op zich en levert nog niet genoeg rendement op voor Arcencus. Daarop hebben we vorig jaar besloten ons meer te profileren als een capaciteitsorganisatie die maatwerk software ontwikkeld. Aangezien we klanten hebben van verschillende groottes en in verschillende branches is het ons niet gelukt helder te maken welk specifieke probleem we voor klanten oplossen en zijn we te algemeen gebleven. Door de crisis werd snel duidelijk dat deze benadering niet bracht waarop we gehoopt hadden en hebben we ervoor gekozen om te reorganiseren. Daarop hebben we besloten om personeel te helpen ander werk te vinden en in de toekomst op persoonlijke titel werkzaamheden te verrichten. Hoe we precies reorganiseren hebben we nog niet besloten, maar voorlopig houden we Arcencus als een soort maatschap tussen freelancers. Arcencus zorgt voor kantoorruimte, server capaciteit, telefoon, internet en functioneert als klankbord. Maar elke deelnemer opereert uit eigen naam. Sommige projecten zullen we gezamenlijk uitvoeren. Omdat onze lead developer Hugo bij onze partner gaat werken hebben wij nog wel beschikking tot zijn ontwikkeltalent en zijn we ook in staat om als het nodig is een task force op te zetten als dit nodig blijkt te zijn.

Als je meer toelichting wilt moet je maar contact met me opnemen. Ik zal mezelf een paar vragen stellen en antwoord geven.

Zie ik dit als een persoonlijk falen? Nee. Natuurlijk baal ik dat we een erg sterk product hebben waar heel veel tijd en geld in is gaan zitten en wat nog niet oplevert wat het zou moeten, maar ik snap wel waarom dat zo is en het is nog steeds een hele zinvolle les waar ik zeker geen spijt van heb. Overigens gaan we daar ook gewoon mee verder, maar is dat niet de zaak van Arcencus zelf (het product is ontwikkeld met een partner en valt ook nog eens fysiek in een ander bedrijf waarvan ik DGA ben). Dat het ons ook niet gelukt is om genoeg business te maken met het ontwikkelen van maatwerk software begrijp ik nu ook beter. In dat opzicht is de crisis een goede bril voor mij geweest. Ik heb in de laatste jaren een goede boterham verdiend, zeer veel geleerd en grotendeels was het ook aangenaam, dus spijt heb ik zeker niet. Het is ook een goede voorbereiding op mijn volgende stap. Ik heb weer een nieuwe horizon.

De komende tijd zal ik freelancen en me richten op hetgeen waar ik goed in ben. Automatiseren en inrichten van bedrijfsprocessen en het stimuleren van kennisdelen. Ik heb door de jaren heen een visie ontwikkeld die zich elke keer in de praktijk weer bewijst. Dit wil ik delen en hiermee hoop ik dat een slagvaardige partij (lees: een grote organisatie) interesseer zodat ik daar mijn visie door mag voeren. Of zou ik willen spreken voor zakelijk publiek en wellicht workshops geven. Ik wil in ieder geval niet meer continu software ontwikkelen. Niet dat ik het niet leuk vind, maar ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en denk dat het een natuurlijk proces is dat dit zelf ontwikkelen wat abstracter wordt.

Mijn komende dagboek bijdragen zullen wat minder zakelijk en weer luchtiger zijn. Als je me zakelijk wilt volgen dan stel ik voor naar www.henrikoppen.nl toe te gaan, hier zal ik de komende maanden veel over mijn expertise schrijven.

Voor mijn aankomende dochter heb ik de website al klaar (en in de lucht), met dank aan Mark van Hemert en Google.Henri

~~~~
Darkness cannot drive out darkness;
only light can do that.
Hate cannot drive out hate;
only love can do that.
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: