4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Speciaal
 Opinie
 Mijn inlevingsvermogen schiet tekort
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 08 Apr 2009 :  16:20:22  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Door aanhoudend getoeter buiten wordt mijn aandacht getrokken. Ik kijk uit op de parkeerplaats en tevens laad en losruimte van MAN Rollo te Zoetermeer. Een geparkeerde auto kan er (zo lijkt het) niet uit rijden omdat er een grote vrachtwagen voor staat met beide knipperlichten aan. De vrachtwagen komt ook voor Man Rollo en maakt gebruik van de laad en losruimte. De chauffeur van de auto toetert om de paar minuten terwijl zijn/haar motor draait en de rem is ingedrukt. Overigens is de parkeerplaats exclusief voor personeel van Man Rollo.

Wat ik niet begrijp is dat de auto bestuurder –nu al meer dan twintig minuten- zich overduidelijk zit op te winden, maar niet uit stapt om even te kijken of hij de chauffeur kan vinden (de poort van de laadruimte van het gebouw staat gewoon open). Ik vermoedde (en van deze zin ga ik spijt krijgen) dat het een vrouw was, dit aangezien het gat tussen de vrachtwagen en de andere geparkeerde auto’s nog voldoende ruimte bood voor de auto om daar alsnog tussendoor te rijden.

Waarom ik dit schrijf is dat mijn voorstellingsvermogen te kort schiet voor deze situatie. Dat mensen *zo* dom of lui of verontwaardigd kunnen zijn terwijl dat volstrekt onterecht is.

Er volgde uiteraard een ontknoping. Na ruimt twintig minuten komt de chauffeur aanlopen en ziet dat hij in de weg staat. Hij rijdt de vrachtwagen een stukje achteruit zodat de auto eruit kan. Vervolgens draait de bestuurder tegen de richting in om langs de vrachtwagen het parkeerterrein af te rijden. TERWIJL ER EEN VEEL GEMAKKELIJKERE, KORTERE UITGANG IS WAAR LANGS HIJ TOCH MOET RIJDEN! Ik zeg bewust hij, want hij reedt langs mijn pand en zodoende kon ik hem zien zitten. Een jonge man met het IQ van een aardbei (sorry aardbei voor de belediging).

Van veel dingen probeer ik een voorstelling te maken, en meestal lukt dit wel of heb ik het idee dat het lukt. In dit geval dus niet. Het lukt me gewoon niet om me in te leven in die jonge man die er zo lustig op los toetert.

Het enige wat ik me voor kan stellen, en dit stelt mij gerust, is dat hij van de generatie voor mij is… zo’n vijftien tot twintig jaar jonger. Van die generatie ben ik onderhand gewend dat deze geen eigen verantwoordelijkheid nemen voor wat hun “overkomt”. De generatie die een busstaking aanleiding geeft om van te voren al aan te geven dat ze te laat komen omdat de bussen nu eenmaal staken… Ook als het gaat om de verplaatsing van een persoon *binnen* een woonplaats. De generatie die vind dat de regering het maar moet oplossen en de generatie die niet begrijpt dat eigen domme fouten nu eenmaal niet verzekerd zijn.

Wow! Wat voel ik een energie stromen. Dit zegt natuurlijk genoeg over mij, maar ik hoop dat je dit herkend.

Ben je van de leeftijd (anno 2009) tussen de 15 en 22 jaar en geef je de hele wereld de schuld? vraag jezelf dan af: Wat heb ik aan de situatie gedaan om deze te verbeteren? En om aan te halen waar dit stuk om begonnen is: Ja, er staat een vrachtwagen in de weg, maar het is helemaal niet erg om uit te stappen en te onderzoeken of je er iets aan kan doen anders dan alleen maar te toeteren en jezelf onnodig druk te maken zonder zelf actie te ondernemen omdat dit nu eenmaal jouw taak niet is.

Zo. Nu weer aan het werk…Henri

~~~~
Darkness cannot drive out darkness;
only light can do that.
Hate cannot drive out hate;
only love can do that.
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: