4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 Weer tijd voor veranderingen
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 02 Nov 2009 :  11:57:21  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
De rust in huize Koppen is wedergekeerd. Drukke periodes zijn voorbij. Evelien is nu vijf maanden en doet het goed en ook zakelijk is er rust in de tent (maar zeker niet te rustig). Tijd ‘for something completely different’. Nee gekheid. Ik moet nog wel aan wat buffers werken, maar mijn langjarig doel is toch om geld te verdienen ook zonder dat ik uurtjes maak. En dat is weer een stapje dichterbij gekomen.

Ik heb een recommendation engine ontworpen en in de basis doet ie het. Nu wordt het tijd om het model eens in de praktijk te testen. Daarvoor ben ik gisteren bij www.sellaband.com geweest. Ik ben fan van de site en het product (met alle imperfecties die erbij komen), maar ze doen nog niets met suggesties, ik heb ze dus aangeboden om Matchine –mijn product- hiervoor in te zetten. Of dit het nu gaat worden of niet, het is een begin en ik voel me er comfortabel bij.

Een andere verandering is dat ik weer op kantoor ga werken. Thuis werken ging best goed, maar ik beweeg te weinig en deze week had ik al zo’n last van mijn rug dat ik een massage apparaat besteld heb, en die wordt als het goed is vandaag geleverd. Gekocht in Engeland en na bezorgkosten 50% goedkoper dan in Nederland. Had er een week geleden al op gezeten bij Co die hem voor zijn verjaardag kreeg en zo’n Shiatsu met verwarming zag ik wel zitten. Voor de nieuwsgierigen onder ons (http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B001ESK8EA/ref=ox_ya_oh_product ).

Maar goed, de man bij wie ik mijn eerste computer kocht toen ik elf jaar oud was (Robbert Willems) heeft genoeg kantoorruimte en aangezien we het laatste jaar goed contact hebben mag ik daar gebruik van maken onder het mom van aanvullend bezig zijn. Het kantoor ligt 100 meter van mijn oude kantoor en dat wordt dus weer fietsen.

De laatste tijd speel ik ook weer veel op de Playstation 3, en ik herhaal nogmaals wat een heerlijk apparaat ik dat vind! Heb zonet Uncharted 2: Among Thieves uitgespeeld en dat is grafisch het mooiste spel ooit gemaakt. Deel je die mening niet… geef dan aan waarom niet en maak mijn leven nog mooier! Daarnaast kijk ik ook weer graag films en deze huur ik op blu-ray bij de bieb, leen ik van iemand of –ik weet ook niet hoe dat kan- kijk ik op mijn computer. Ze zouden bij een film een soort bankrekening moeten vermelden waarop je geld kan doneren als je een film goed vind (voor als je deze “gratis” hebt gekeken, als je een film download, leent bij een kennis of iets dergelijks, dan verdienen de makers er niets aan).

Ik wil trouwens een statement maken over piraterij. Ik ben niet voor piraterij en ben niet tegen de muziek/film/uitgeverij industrie. In tegendeel. Soms wordt dit niet altijd door iedereen begrepen en wordt het enerzijds tijd dat ik een cursus effectief communiceren volg, anderzijds mijn standpunt maar weer eens op een andere manier verwoord (heb je echt geen idee waar ik het over heb, lees dan wat over mijn blog: http://www.henrikoppen.nl/2009/10/de-prijs-van-een-e-book.html en recentere artikelen).

Ik geloof dat iedereen kan winnen als het gaat om het kijken naar films, luisteren naar muziek en lezen van boeken. Maar er zijn twee basisvoorwaarden: - Maak het gemakkelijk en hou het heel goedkoop. Met name als het om het verplaatsen van digitale informatie gaat. Ik zal een paar voorbeelden noemen hoe ik dat voor me zie en zonder rekenwerk te verrichten (is niet noodzakelijk voor de stelling).

Ten eerste: Als ik film wil kijken (zonder reclame) wil ik dat nu en niet minimaal een half uur later doordat ik naar de videotheek moet die bovendien ook nog dicht is als ik film wil gaan kijken. Zorg dus dat de film gedownload kan worden (komt geen menselijk handelen aan leverancier zijde bij kijken), en bekeken wanneer het *mij* uitkomt. Als deze film niet heel recent meer is, hoeft dat dan ook geen vier euro te kosten. Als zo dienst bestaat en snel werkt dan ondermijnt dat volgens mij de piraterij. Dit omdat downloaden meer tijd kost (zoeken, uitvinden of het de juiste versie is, e.d.) en de kwaliteit vaak minder is dan het origineel. Dat het voorlopig nog niet zo ver zal komen heeft volgens mij ook een paar redenen: De industrie loopt qua gedachten nog erg achter, het zou de genadeklap zijn voor videotheken. Bij de muziekindustrie is dat nog wat heftiger aangezien de mediawinkels voor de muziekindustrie nog veruit de grootste inkomstenbron is. Ook is het moeilijk op dit moment dat één partij het gehele leveringsproces uitvoert. In de verenigde staten is er een partij wel in geslaagd om dit concept uit te voeren: http://www.netflix.com

Het gevolg zal zijn dat zij net zo dominant worden als Google dat is voor de zoekmachines. Maar dit concept geeft aan dat de wereld toch echt gaat veranderen in een rap tempo omdat digitaal nu eenmaal ongekende mogelijkheden heeft en er steeds meer elektronica komt die het lezen, kijken en luisteren comfortabel maakt zodat je geen fysieke producten meer hoeft te verplaatsen. Als trade-off is dit overigens ook meteen een stuk vriendelijker voor het milieu.

Deze paragraaf schrijf ik al weer een paar dagen later dan de rest. In het weekend ging Cindy met een vriendin naar Antwerpen en was ik zo snugger om Evelien bij mijn schoonmoeder te brengen en Leon bij mijn moeder. Zodoende had ik ook even wat uurtjes om te doen wat ik allang had willen doen… schrijven. Ik heb overigens mijn massage apparaat binnen en had met niet gerealiseerd dat ze in Engeland een ander stopcontact hebben, haha. Gelukkig was dat snel opgelost.

Om toch weer terug te komen op veranderingen. Ik heb met werk altijd naar iets gezocht wat geld opleverde zonder dat er steeds arbeid bij nodig is. Zoals het ontwikkelen van een software product. Doel ervan was om zodanig veel geld te verdienen dat ik iets kon doen wat me meer voldoening gaf zoals dingen doen voor anderen. Aan de andere kant besef ik me dat je hier een heel leven mee bezig kan zijn en dat iemand aan het eind dan vraagt: “Waarom ben je niet meteen iets gedaan doen wat voldoening geeft?”. In dat kader stel ik me nu wat meer open voor “einddoelen”. Zo las ik over het project dat zich bezig houdt met het winnen van zonne-energie in de Sahara. In een artikel uit het AD dat mijn moeder me gaf, stond eindelijk een naam en wat draadjes naar het project toe. Ik zou er wel veel voor voelen om hieraan een steentje bij te kunnen dragen. Er kan namelijk veel bereikt worden: Meer energie uit de natuur = milieuvriendelijker. Maar er kan ook drinkwater uit zout water gewonnen worden. Daarnaast creëert het arbeid in een lage lonen land en brengt het ook meer synergie tussen westerse landen en landen in Afrika. Al met al kan er veel gewonnen worden met het project. Als iemand tips voor me heeft of contacten… bring them on!

Mijn voornemen is dus wat meer te doen aan het daadwerkelijk doorvoeren van veranderingen in mijn leven…Henri

~~~~
Darkness cannot drive out darkness;
only light can do that.
Hate cannot drive out hate;
only love can do that.
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: