4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Speciaal
 Opinie
 Trackball controller voor consoles
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 23 Nov 2009 :  15:24:25  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
De laatste tijd speel ik veel spelletjes. Liefst op de Playstation 3 als Cindy geen TV kijkt, maar ook wel achter de PC. Twee weken geleden kwam Modern Warfare 2 uit en -O- wat is dat een heerlijke multiplayer!

Een groot probleem van First person shooters op de console is dat het minder snel richt als met de PC. De controller van de Playstation beweegt nu eenmaal minder snel dan de muis. En op een gegeven moment had ik het!! De rechter joystick van de controller moest een Trackball worden! Dan zou het gehele probleem opgelost zijn. Ik was zo vol van mijn idee dat ik er ineens grote plannen van kreeg. Toen vond ik deze twee links:

http://gear.ign.com/articles/708/708054p1.html
http://www.trackballer.com/2003/06/13/why-go-trackball/

Dit is *precies* het idee wat ik had en in 2003 was iemand me al voor. Waarom is de controller er nu nog niet?? Dit wordt echt een *hit* als het komt, maar als je de reacties leest lijkt bijvoorbeeld Sony net te reageren als de RIAA. Ze hebben geen interesse en wimpelen het af. Een andere reactie spreekt van een bedrijf dat er een patent op heeft en dat zou een goede reden kunnen zijn waarom de controllers nog niet in de markt gezet worden.

De laatste tijd lijkt het overigens steeds vaker dat het hele systeem van patenten ontwikkeling en vooruitgang juist tegenhoud in plaats van stimuleert…


Henri

~~~~
Darkness cannot drive out darkness;
only light can do that.
Hate cannot drive out hate;
only love can do that.
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: