4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 Vol van iets zijn...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 18 Dec 2009 :  14:58:50  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Ik heb sinds twee dagen een Iphone 3GS en ben zoals ik verwachtte onder de indruk. Ik hou niet van smart phones omdat ze gewoon weg nog niet goed genoeg zijn. De Iphone is de eerste uitzondering. Niet dat dit zou leiden tot een aanschaf: Een telefoon is om te bellen. Maar bij mijn huidige aanbieder heb ik geen bundels en ben ik veel te veel geld kwijt iedere maand. Ik ben geen fan van T-Mobile (en dat ben ik nog steeds niet) en ook geen fan van Apple, maar toen ik hoorde dat 90% van de Iphone gebruikers extreem tevreden is, was ik wel om. Zeker omdat het me nu juist een besparing oplevert door de goede bundel. In dat opzicht heeft T-Mobile het wel goed voor elkaar en ook de levering was uitstekend en sneller dan verwacht.

Maar goed… wat een apparaat!! Snel, gemakkelijk en de apps die je kunt kopen maken wel echt het verschil. Buienradar, LinkedIn, Google, alles werkt gewoon zoals het hoort. Typen vind ik nog niet ideaal, maar als ik iemand bel gebruik ik gewoon de spraakherkenning is en die is briljant. Zeker omdat je hem dus ook niet hoeft in te stellen: “Bel naar Cindy mobiel” en pats, hij doet het.

Ik ben overigens geen fan van Apple omdat het net zo’n monopolist is als bijv. Microsoft (of Google trouwens). Ik ben overigens wel een fan van Google, maar dat terzijde. Een groot verschil tussen het besturingssysteem van Apple en Microsoft is dat je relatief weinig kan met Apple. Ook op de Iphone geldt dat je weinig kan instellen, maar voor veel mensen is dit genoeg, en hoe meer het kan hoe meer je verdwaald raakt in de mogelijkheden en zo wordt het weer moeilijker en dus frustrerender.

Voorbeeld van een Iphone app is “Layar”. Je kijkt door je camera naar de wereld en ineens zie je waar welke huizen te koop staan en vlieg je door naar Funda om details te bekijken. Of zie je waar een Pin automaat is. Of waar je lekker kunt eten. Heel praktisch, heel tastbaar. Daarnaast zit er een perfect muziekspeler op en alle radiozenders van de hele wereld. Maar goed, de Iphone is dus echt mijlenver voor op de rest. Nu zullen er zakelijke gebruikers zijn die Nokia of Blackberry heel goed vinden… maar dat zijn vrij Spartaanse producten die eigenlijk helemaal niet zo flexibel zijn.

Tot zo ver de Iphone.

We zijn net terug van de GGD voor onze tweede prikronde. Leon was stoer en gaf eigenlijk geen krimp. Vorige keer ben ik toch wel een dag tegen ziek zijn aangeweest, hoop dat het nu beter gaat. Leo is deze week onder het mes geweest en heeft een nieuwe hartklep. Erg spannend en ga morgen nog even op ziekenbezoek in het ziekenhuis.

Marc en Saskia zitten nog steeds in een lastig pakket en het is niet aan mij om daar over uit te wijden. Het zet me wel aan het denken en hoop van harte dat het goed komt. Het maakt me dat ik nog bewuster ben dat je je zegeningen moet tellen en gezondheid absoluut een bijzonder iets is waar je elke dag van moet genieten. Je weet nooit wanneer je laatste onbezorgde dag was. Dat maakt me ook weer feller als ik aan roken denk, maar dat terzijde.

Sommige mensen trekken ineens heel veel pech aan. De vader van Raymond is zo iemand. Het gaat niet heel goed met hem en er komt steeds iets vervelends bij. Al deze dingen lijken ineens tegelijk te komen en ben nu overigens serieus bezig wat gezonder te leven. Minder (ongezond) eten en meer bewegen en lichaam in conditie houden. Het levert ook meteen wat op, want ik voel me lekkerder en het klimmen gaat steeds beter. Win-win zeg maar.

Qua werk is het hollen. Daarnaast is het ook nog eens complex en mis ik een beetje mijn scherpte op het moment. Ook op andere creatieve gebieden ben ik even niet sterk. Heb nu een kantoor, maar ook daar loopt het niet lekker omdat ik daar bepaalde beperkingen heb die vooralsnog niet opgelost kunnen worden.

In de avonden ben ik ook nergens voor te porren en verleidt ik mezelf om Modern Warfare 2 te spelen op de PC. Erg verslavend. Heb er zelfs een nieuwe PC voor aangeschaft (iets meer redenen, maar ik zal niet ontkennen dat MW2 de grootste reden is). Ferry als trouwe afnemer wil mijn huidige computer (en dat is echt niet de minste) overnemen, en als IT-er vind ik zo’n investering zeker geen weggegooid geld. Daarnaast leer ik meteen Windows 7 beter kennen en dat hoort dan weer bij mijn vakgebied.

Als de dagen langer worden en het weer Januari is, ga ik wel weer een lange termijn planning maken. Nu geniet ik ook wel van de sneeuw (eindelijk geen regen) en zijn Leon en Evelien weer helemaal in hun sas.

Mijn dagboek heeft de tien jaar trouwens overleefd, en ook dat is wel bijzonder.

Nu ga ik weer aan het werk, ik laat me te snel afleiden…..


Henri

~~~~
'Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.

Abraham Lincoln
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: