4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 Vakantie Ardeche 2010
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 08 Jul 2010 :  16:13:31  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Ik ben al weer een weekje terug en nog niet aan schrijven toegekomen. Heb al wel wat foto’s van de vakantie online gezet: http://www.4xs.nl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=769

Hier is een stukje wat ik schreef op de eerste reisdag met een tussenstop in Langres:

We zitten nu op de overnachtingcamping van Langres. Het was weer een uitdaging, zonder dat er echt drama's plaatsvonden. Kinderen huilen, stoppen, niet meer terug in de auto willen. Eindelijk op de camping, grind voor de caravan en Evelien die niet meer te houden is. Dan een rondje lopen zie ik Levi bij een modderplas en wil ie gaan zitten. Nee! Roep ik nog, maar daarna zag ik Leon pas... Van top tot teen onder de modder. Hij wilde blijkbaar stoppen voor de plas maar is door gegleden en dacht misschien dat wij het niet konden zien. Het was al niet warm maar toen we zijn kleren uitdeden veegde hij zijn handen nog even af en leek het alsof hij onder poep zat. Daarna begon het nog te regenen en de caravan voor die nacht was nogal klein, en dan was je dag al vroeg begonnen met Leon die bij Rottedam vraagt of we er al bijna zijn. Doordat de kinderen toch wel van slag zijn, doen ze ook nog domme dingen, soms kleine zoals een beetje tegen de grind steentjes schoppen dicht bij de auto…

Hier is een stukje dat ik ergens in het begin van de vakantie schreef:

Vakantie met twee kinderen blijft hard werken. Zit de ene lekker in zijn vel, loopt de ander de hele tijd te zeuren. Aan het eind van de dag als ze op bed liggen ben je zelf ook moe en komt er van lezen echt niets terecht. Is het dan echt alleen maar kommer en kwijl? Nee hoor. Dan zou het geen doen zijn. Het zijn die kleine momenten van geluk die het allemaal de moeite waard maken. Evelien die begint te stappen of iets nieuws doet. De avond die gezellig verloopt Leon die onder de indruk van iets is, of gewoon de mooie avondzon, het heerlijke verse stokbrood, de traditie dat Leon en ik in het dorp verderop elke ochtend vers brood halen. Het bier wat hier net even lekker smaakt dan thuis. Het is ook een lesje loslaten. Evelien die van de veranda wil klimmen, Leon die speelt in de tuin, naast een afgrond die geen hek heeft aan de achterkant van de mobile home.

Tot nu toe was het echt wel een uitdaging. Gedoe omdat we een slecht huisje kregen en we bleven klagen tot we een ander kregen. Allemaal voordat we erin gingen, want als je eenmaal ergens zit is verplaatsen echt een gedoe. Maar je zit wel met twee kleine kinderen die al twee dagen onder weg zijn en echt ontregelt zijn. Nu is het dinsdag en langzaam valt alles op zijn plaats. De nare Mistral wind die er voor zorgde dat we tot op vandaag met vesten en lange broeken moesten lopen is nu eindelijk wat warmer geworden. Evelien ligt nu te tukken en Leon is met Cindy, Farideh & Ivo en kids voor het eerst naar het zwembad. Vanochtend zijn we naar een marktje geweest. Niet dat ik een markt op ga, maar met Leon Ivo en Levi zijn we in de buurt langs de rivier gaan lopen en hebben we wat gedronken, en nu zit ik dit dus te schrijven op de iPad op de veranda met een biertje. Ik heb wifi maar die werkt alleen als ik 20 meter verderop zit bij de bar. We zitten op de Pommier een enorme camping die op zich mooi gezellig en goed is, maar ook wat is doorgeslagen. Er zijn nieuwe velden bijgekomen met rijen mobile homes tot zover het oog rijkt. Daar waren wij dus geplaatst, maar omdat het veel geregend heeft en ze net zijn neergezet was er modder, geen gras en ver van alles wat leuk is. Nu zitten we op een prachtige plek met uitzicht en dicht bij alles. Wat me overigens opvalt is dat zowel de iPad als de iPhone prima in de volle zon te lezen zijn. Je moet alleen de juiste hoek vinden en geen zonnebril op doen.

- - - -

Zo en nu is het dus al weer 8 Juli en ben ik dus een week thuis en heeft Nederland de halve finale tegen Uruguay gewonnen.

Maar goed, nog even terug naar de vakantie. Leo en Marja zijn een dagje langsgeweest en Co & Peggy waren met de camper en hebben er twee dagen gestaan. De eerste dagen woei er een erg koude wind en klaagden we over de kou. De laatste dagen heb ik geklaagd over de hitte. Niet dat ik er niet tegen kan, maar op de veranda werd het hout erg warm en voelde ik (onterecht) met Evelien mee. Ook maak ik me dan zorgen of ze genoeg te drinken nemen en of ik ze goed heb ingesmeerd.

De vakantie was met Farideh en Ivo en de kinders en dan pakte erg goed uit. Gewoon gezellig en toch genoeg vrijheid om niet alles samen te doen. Op vakantie wil ik vooral relaxen, maar met twee kleine kinderen is dat een zeer relatief begrip. Leon en Evelien gaan graag op avontuur en daardoor moet je continu opletten. In het zwembad nog erger omdat Evelien steeds het water in dook en gewoon niet wist dat je onder water niet kan ademen. Ze begint ook net te lopen aan de hand en dat is wat je dus een groot deel van de dag doet. Soms beperkte dat natuurlijk ook de aandacht van Leon en die ging dan ook geregeld uit zijn dak. Gelukkig zijn er ook leuke momenten dat het lekker loopt, het koude bier goed smaakt, of dat je lekker op de veranda kan zitten als de kinderen slapen en van het mooie uitzicht kan genieten. Eén week is te kort, maar twee weken continu opletten eigenlijk al weer te lang. We zijn daardoor ook een dag eerder naar huis gegaan zodat ik nog voetbal kon kijken bij de buren. Al met al niet echt hoeven klagen, maar weet zeker dat met het groter worden van de kinderen de vakanties ook leuker worden.

Het zwemmen in de rivier en mooie plekjes in de natuur vinden vond ik erg leuk ondanks dat we niet eens zo vaak erop uit gegaan zijn. Nu ik weer thuis ben begint het nieuwe leven, maar daar schrijf ik de volgende keer over. Thuis heb je met dit weer toch weer meer mogelijkheden en dan is er die gespannen sfeer van een aankomende WK finale. Ik vond Spanje weinig overtuigend winnen gisteren en geloof er in ieder geval in dat Nederland dit kan winnen. Als het maar een mooie en leuke partij wordt en niet zo’n antigevoel wat het EK mij gaf twee jaar geleden….


Henri

~~~~
'Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.

Abraham Lincoln
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: