4xs Forum
4xs Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Algemeen 4xs
 Dagboek
 Zondag's rituelen
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Topic  

Henri
Administrator

Netherlands
915 Posts

Posted - 24 Dec 2001 :  12:40:10  Show Profile  Visit Henri's Homepage  Reply with Quote
Gisteren was het zondag, en mijn zondag zit vol rituelen.
Malinka is dan altijd bij me, en meestal slapen we uit omdat de we avond daarvoor er laat in lagen. Om de week lukt dat niet, want dat squash ik en moet ik daar al om elf uur zijn. Deze zaterdagavond was een uitzondering. We hebben met 15 vrienden afgesproken om ergens wat te gaan eten ('De kleine kunst'). Het was gezellig, maar toch merk je dat je allemaal ouder bent geworden en wat meer in een 'eigen' leven zit. Vroeger ging alles wat spontaner, maar niettemin was het gezellig. Toen we buiten kwamen lag er een laagje sneeuw dat perfect bleef liggen. Voordat Malinka en ik thuis kwamen hebben we een sneeuwballen gevecht gehouden, en zelfs de volgende ochtend lag de sneeuw ernog zoals we het hadden achtergelaten. Daarnaast was het stralend weer en Malinka kwam met het idee op meyendel te gaan wandelen (in dat zelfde bos waar 'Een dagje naar het strand' over gaat). Ook daar was de sneeuw blijven liggen en dat gaf zo'n typisch winterlandschap. Het lage licht van de zon, maar ook de sneeuw die zelfs nog op de takken lag, meestal is dat na 1 dag weg.


.
Verrukt van het mooie uitzicht en elkaar sloegen we een richting in die we nog niet hadden geprobeerd. Ik had mijn digitale camera meegenomen zoals je kunt zien, maar het is een oud beestje en de kwaliteit is dus wat minder. Als ik het volhoudt om regelmatig foto's te maken beloof ik mezelf een beter exemplaar aan te schaffen.

Anyway, we hebben ons dus zitten vergapen aan die kleine dingen die zo mooi zijn door dat kleine beetje sneeuw.

Na wat omzwervingen en een klim naar de top kun je goed zien dat het lekker weer was (hoewel kouder dan verwacht).Na een redelijke wandeltocht begon de kou in onze schoenen te trekken, en besloten we terug te lopen naar de herberg om daar wat warms te drinken om vervolgens verder te wandelen. We hadden alleen wat kleine paadjes genomen en wisten eigenlijk niet waar we meer zaten. We waren zogezegd verdwaald.Toen zagen we een paar meisjes op pony's en bij de herberg is een manage, dus we dachten 'waar zij vandaan komen moeten wij heen'. Niet dusWe hadden inmiddels een breed pad gevonden maar die liep volgens mij de verkeerde kant uit. Ik zei nog dat mijn richtingsgevoel erg goed was....
Driekwartier verder kwamen we nog een vreemde boom tegen:Kijk hoe die stam loopt!? Van dat hogere punt zagen we opnieuw een breder pad. En in de verte zag ik een bordje met richtingen erop. Voordat we daar kwamen vroeg ik aan Malinka waar zij dacht dat we heen moesten (de zon was al bijna onder en niet meer zichtbaar). Toen wees ik een richting aan waarvan ik redelijke zeker wist waar we naar toe moesten. Fout! We zaten er allebei vreselijk naast en moesten terug in de richting waarvan we gekomen waren.Hehe. Na zo'n bord is het natuurlijk makkelijk en na tien minuten lopen liepen we de overvolle herberg binnen. Maar precies bij het haardvuur waren twee vrije stoelen voor ons voorbestemd.

We zaten nog niet of verschillende stellen en groepen kwamen binnen tevergeefs zoekend naar een warm plekkie om een pannekoek en chocolade melk te drinken. We hadden het koud en we hadden dorst, dus we deden vrolijk mee en bestelden: Warme Chocomel (ik haat dat spul, maar door de sfeer had ik er trek in), Cola en bitterballen. Een walgelijke combinatie, maar in de juiste volgorde was het heerlijk! (op bitterballen moet je toch altijd wachten). Ik heb er geen foto van, ik schroom er altijd een beetje voor om overal foto's van te maken. Maar tijdens het wandelen hebben we veel mensen met toestellen gezien.

Toen we buiten kwamen was het donker, en ik moest nog de stad in om kaartjes voor Lord of The Rings te halen voor vanavond. De late voorstelling was al uitverkocht dus nu gaan we om vijf uur.

We waren om een uur of zes thuis. Meestal ga ik dan na een tijdje koken, maar Malinka had meer trek in de chinees. Voor het eten hebben we nog even 'geknuffeld' en dan begint om acht uur de zwakste schakel en later daarna nog 1 tegen 100. Simpel, maar wel lekker. Normaal moeten we dan de volgende dag vroeg op, maar nu is het vakantie!! Vandaar dat ik ook de tijd weer vind om wat te schrijven.

Dit was in ieder geval een typische zondag en elke keer zijn we weer verbaasd hoe goed we ons vermaakt hebben!

  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: